2024. április 19., péntek

Összegyűlt a pénz Gavrilo gyógyítására

Az Egészségügyi Minisztérium tájékoztatása szerint biztosítva lettek a szükséges anyagi források a kis Gavrilo Đurđević gyógyítására, aki SMA betegségben szenved – írja a 021.rs hírportál.

Szükséges eszközöket az elnök és az egészségügyi miniszter reggeli beszélgetése után biztosították – áll a minisztérium közleményében.

A tájékoztatás szerint a hiányzó összeget azonnal utalják a család számára. A kisfiú gyógyításához összesen két és félmillió euró szükséges. A gyermek az SMA betegség egyes típusában szenved és a világ legdrágább gyógyszerét kell neki megvásárolni.

Az édesanyja elmondta, hogy a budapesti kórházból már megkapták az utalót és május végéig szükséges összegyűjteni a hiányzó összeget, hogy Gavrilo júniusban már kezelésben részesülhessen.

Az elmúlt hónapokban Gavrilo gyógyíttatásához számos polgár és ismert személyiség is hozzájárult. A legismertebb gyűjtési akció pedig Cristiano Ronaldo eldobott kapitányi karszalagjának elárverezése volt, a belgrádi mérkőzést követően. A gyermek számára még a bebörtönzöttek is adakoztak.