2024. március 29., péntek

Matić: Folyamatban vannak a tárgyalások az utalványok számának növeléséről

Tatjana Matić kereskedelmi, idegenforgalmi és telekommunikációs miniszter kijelentette, hogy jelenleg is folyamatban vannak a tárgyalások a pénzügyminisztériummal a további üdülési utalványok kiadásáról – írja az N1 hírportál.

Elmondása szerint nagy az érdeklődés a juttatás iránt, az idén pedig már 120 ezer üdülési utalványt osztottak ki. Az állam már több éve igyekszik serkenteni a belföldi idegenforgalmat, és e célból ötezer dinárt biztosítanak a hazai üdülőhelyeken való pihenésre, azzal a feltétellel, hogy mindez öt éjszakázásnál tovább nem tarthat.

– A hónap folyamán még 20 ezer utalványt osztottunk ki, az év kezdete óta már 120 ezret, jelenleg pedig folyamatban vannak a tárgyalások a pénzügyminisztériummal ennek a számnak a növeléséért – mondta Matić.

Emlékeztetett arra is, hogy a tavalyi évben 274 ezer utalványt osztottak ki és a tervbe vették, hogy az idén ez a szám elérje az 500 ezret.

A Görögországgal való roaming megszakítással kapcsolatosan Matić elmondta, hogy az egyezmény végrehajtását július 1-től kezdik meg és hozzátette, hogy a Nyugat-Balkán országaival is megszakad ez az összeköttetés.

– A roaming egyfajta interkonnekció, amely az országok között létezik, ezt pedig soha sem lehet megszüntetni, mivel léteznek határok, de az árakat a hazai piac forgalmához igazítják – mondta Matić.