2024. április 24., szerda

Újabb 266 ezer adag kínai Sinopharm-védőoltás érkezett ma Szerbiába

Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter és Csen Bo Kína szerbiai nagykövete Belgrádban bevárta az újabb Kínából érkező vakcinaszállítmányt. A kínai nagykövet gratulált Szerbiának az oltakozás terén elért sikerekhez – írja a B92 hírportál.

– Örülök, hogy megérkezett az új védőoltás szállítmány és annak is, hogy az országban csökken a regisztrált fertőzöttek száma. Kínában is folyik a tömeges oltakozás, ahol már több mint 480 millió dózist használtak fel – mondta Csen Bo. Kína egyébként már összesen 300 millió adag védőoltást szállított le a világon.

Lončar egészségügyi miniszter elmondta, hogy az országba szinte napi szinten érkeznek védőoltásszállítmányok.

– Szinte naponta a repülőtéren vagyunk, ahova százezrével érkeznek a védőoltások, míg a világ többi része hatalmas harcot folytat és problémái vannak az oltások beszerzése terén – mondta Lončar.

Bejelentette, hogy még egy nagyobb védőoltásszállítmány várható az elkövetkező napokban. Emlékeztetett arra is, hogy mindenki, aki május 31-ig felveszi az oltást, megkapja a háromezer dináros segélyt. A fiatalokat is felszólította a védőoltás felvételére.

– Hogyha szeretnénk nyaralni, ünnepségeken részt venni és minden mást, amit megszoktunk, akkor a legalapvetőbb feltétel, hogy beoltassuk magunkat – üzente a miniszter.