2024. április 25., csütörtök

Nagy a kereslet a Tarcal-hegyi hétvégi házak iránt

Az építkezések egyre nagyobb méreteket öltöttek Újvidéken, ez pedig a város minden részén látható – írja a B92 hírportál.

A város minden pontján új épületeket építenek, vagy pedig előkészületeket végeznek, hogy az építkezések megkezdődhessenek. Ezért szabadon elmondható a kínálat követi a keresletet. Az új lakások négyzetméterenkénti ára változó, az előkelő helyeken található lakások négyzetméteréért akár kétezer eurót is elkérnek, viszont a város szélein 1200 euróért is találni.

Azok, akik olcsóbban szeretnének kijönni, azok a vásárlást még a lakás épülése közben megteszik, mivel akkor alacsonyabb áron is megkaphatják azt. Az ingatlanközvetítők elmondása szerint az év elejétől idáig nincsenek nagyobb árbeli ingadozások a piacon. Viszont szembetűnő, hogy nagy mértékben megnőtt a kereslet a hétvégi házak és telkek vásárlására a Tarcal-hegyen, a Fruška gorán.

Dragan Rabatić, az újvidéki Solis nekretnine vállalat vezérigazgatója szerint a városban az ingatlanpiac stabil, az árak pedig az év folyamán nem sokat változtak. Elmondta, hogy nagyobb kereslet mutatkozik a városon kívül eső hétvégi házak és telkek iránt, ez a folyamat pedig nagy részben a koronavírus járvány következményének tudható be.

A hétvégi házak és telkek iránti kereslet – különösen a Tarcal-hegyen –, a korábbiakhoz képest jelentősen megnövekedett. Az árak itt is nagyon különböznek, elérhetik akár a 80 ezer euró körüli árat is. El kell mondani azonban, hogy a kereslet és a realizált adás-vétel két különböző dolog. Sokan csak érdeklődnek, válogatnak, nézelődnek, de nem vásárolnak – mondta Rabatić.

Az újonnan épült lakásokkal kapcsolatban elmondta, hogy a hely sokkal fontosabb, mint bármikor korábban. A városközponttól távolabb eső részeken lévő lakások iránt egyre nagyobb a kereslet. Az építkezések egyre inkább kitolódnak a központtól a város szélei felé, ahol a négyzetméterenkénti ár 1800 eurótól indul. Az Adice és Telep városrészeken épült új lakások átlagosan 1250 euróba kerülnek négyzetméterenként, a vevők pedig egyre érdekeltebbek Péterváradon, ahol hasonlóan alakulnak az árak – magyarázta Rabatić.