2024. április 24., szerda

Forgalomkorlátozás a Makszim Gorkij utcában

A Toplana távfűtő művek megbízásából hétfőn hálózatfelújítási munkálatok kezdődtek városszerte

Szerdán a Makszim Gorkij utcában, a Razzia Áldozatai rakpart és Stevan Musić utca közötti szakaszon kihelyezték a forgalom átirányítására kötelező táblákat, azóta csak a jobb sávban bonyolódik le – nehézkesen – a gépjárműforgalom. A Stražilovo utcából be lehet ugyan kanyarodni a Makszim Gorkij utcába, de a rakpartra nem lehet kijutni. A Stevan Musić utcában (felvételünkön) teljes a forgalomkorlátozás, a városnegyed többi utcájában, így az Ivo Lola Ribar, a Putnik vajda és a Sonja Marinković utcák közötti részben is munkálatok kezdődnek. A bejelentés szerint itt augusztus 17-éig lesz forgalomkorlátozás.

A munkálatok kivitelezése szakaszokban történik annak érdekében, hogy a városnegyed ne bénuljon le teljesen, de ennek a módszernek a hatékonysága megkérdőjelezhető. A munkálatok miatt építkezési drótkerítésekkel sokkal nagyobb területrészeket lezárnak, mint amekkorán az építkezés történik, így a gyalogos- és a biciklisforgalmat is sok helyen ellehetetlenítik. A nyári, általában késő őszig elhúzódó közműhálózati munkálatok az utóbbi években rendszeres bosszúságot okoznak úgy a gyalogosoknak, mint az autósoknak, a Távfűtő Művekből pedig rendszeresen emlékeztetnek: A felújítás mindannyiunk érdekében történik. Megértésünket és türelmünket kérik...

A Stevan Musić utcában teljes forgalomkorlátozás van érvényben, a környék augusztus derekáig lesz feltúrva

A Stevan Musić utcában teljes forgalomkorlátozás van érvényben, a környék augusztus derekáig lesz feltúrva

A Pirosi utcában is munkálatok folynak, a 39-es és az 53-as számok közötti utcaszakaszt ásták fel, emiatt itt is forgalomkorlátozást vezettek be. A szélső sávot zárták le, a környéken ellehetetlenedett a parkolás, a terv szerint a munkálatok itt július elsejéig tartanak. A Duna utca is szinte járhatatlan, gépkocsival semmiképp sem haladhatunk keresztül a Vajdasági Múzeum előtti részen, gyalogszerrel pedig csak körülményesen.