2024. március 29., péntek

Az újraindulásra várva

A Nők Kishegyesi Fóruma Kishegyes egyik legaktívabb civil szervezete, a járványhelyzet miatt azonban kénytelenek voltak radikálisan csökkenteni tevékenységeiket. Kisebb programokat tartottak, de a tömegesebb eseményeik rendre elmaradtak. Zsidai Erzsébet, a női fórum elnöke arról számolt be lapunknak, hogy igyekeztek olyan programokat tartatni, amelyek megvalósíthatók a járványügyi előírások betartásával.

– Elsősorban olyan programokat szerveztünk, ami nem sok embert igényel, hogy tiszteletben tudjuk tartani az előírásokat. Legfontosabb az volt, hogy csinosítsuk a női fórum székházát és környékét. Rengeteg virágunk van, azokat kihelyeztük, és átültettük, amire szükség mutatkozott. Van egy olyan elképzelésünk, hogy az utcai ablakokhoz is teszünk ki muskátlikat, ezeket is előkészítettük. Emellett szeretnénk rendbe rakni a székház mögötti kertet is. Ennek a munkának már nekikezdtünk a kishegyesi helyi közösség és Kishegyes község önkormányzatának segítségével, valamint önkéntes munkával. Most arra várunk, hogy mikor lehet a fűmagot elültetni az előkészített területen. Reméljük, hogy hamarosan füves területet fogunk kapni a kertünkben. Ezt a helyszínt olyan programokra szeretnénk majd használni, amelyeket idáig máshol voltunk kénytelenek lebonyolítani, mint például a labdarúgópálya vagy a Hegyalja utca. Ezek elsősorban olyan programok, amelyekhez szabadtér és füves terület szükséges. Valójában egész idő alatt arra készülünk, hogy hamarosan indulni tudunk a rendes munkánkkal – mondta Zsidai, majd hozzáfűzte, hogy ezt az időszakot kihasználták egy olyan tevékenységre is, amivel igen ritkán szoktak foglalkozni. A női fórum aktivistái gyermek- és felnőttruhákat gyűjtöttek.

– Sokan hoztak be használt gyermek- és felnőttruhákat, amit a későbbiekben ki fogunk osztani. Igyekezünk közvetítő szerepet játszatni azok között, akiknek van otthon fölösleges ruhájuk, amit már nem használnak, illetve azok között, akiknek erre szükségük van – fogalmazott az elnök.
Tavaly a Nők Kishegyesi Fórumának jelentősebb eseményei elmaradtak a járványhelyzet miatt. Zsidai reméli, hogy az idei nyár már egészen más lesz ilyen szempontból.

– Azokat a programokat, amelyeket a korábbi években szerveztünk, szeretnénk az idén is megvalósítani. Tervezzük a búcsúfia-keresés programot, a családi napot, amit a labdarúgópályán fogunk megtartani. Augusztus végén akarjuk megtartani a vakációzárót, ugyanakkor lesznek olyan kisebb programok, amelyeket támogatások nélkül meg tudunk szervezni. Mindenki nagyon ki van éhezve a történésekre, mi, felnőttek, hogy találkozzunk egymással, ugyanakkor a gyerekek nap mint nap kérdezik, hogy mikor jövünk már össze. Itt van az Ügyi csapat programunk is, ami egyelőre áll. Viszont ha így maradnak a járványügyi előírások, akkor valószínűleg június első szombatján beindítjuk az Ügyi csapatot – számolt be a női fórum elnöke.