2024. április 19., péntek

Ingyenes idényjeggyel a strandfürdőbe

Ada községben minden általános iskolás gyermek kap majd fürdőbérletet a nyári szezonra

Az Adica üdültetési közvállalat és Ada község önkormányzat közösen biztosít majd a fürdőidényre ingyenes idényjegyeket az általános iskolás korosztálynak, vagyis a hét és tizenöt év közötti községi gyermekeknek, hogy a nyár folyamán szabadon látogathassák az adai strandfürdőt. Bilicki Zoltán adai polgármester elmondta, hogy az adai és a moholi általános iskola minden diákjának biztosítják a fürdőbérletet.

– Ada községben minden 7 és 15 év közötti gyermeknek biztosítani fogunk ingyenes idényjegyet. Összesen 917 gyermek kapja majd meg az idényjegyet, amelynek darabja egyébként 3900 dinárba kerül. Adára 570, Moholra 347 darab idényjegy kerül. A strandfürdőbe a községi gyerekek 7 éves korig különben is ingyenesen léphetnek be, ezért az újszülöttektől a 15 éves korú gyermekekig ingyenes lesz ebben a fürdőszezonban is a medence használata – közölte Bilicki Zoltán.

Adán a községi gyerekek az idén is ingyenesen látogathatják a strandfürdőt (illusztráció)

Adán a községi gyerekek az idén is ingyenesen látogathatják a strandfürdőt (illusztráció)

– Az előző években volt rá példa, hogy az önkormányzat pályázat útján fizette ki az általános iskoláknak az idényjegyek árát, amelyeket azután azok megvásároltak. Ez azokban az években volt, amikor az Adica közvállalatot a különböző befektetések miatt pluszpénzhez kívántuk juttatni. Az idén és már tavaly is a jegyeket az Adica osztja ki a pénz befizetése nélkül. Az üdültetési közvállalat igazgató- és felügyelőbizottságának döntése nyomán, illetve Ada község tanácsának jóváhagyásával tudjuk ezt véghez vinni. A helyi önkormányzat fontosnak tartja, hogyha már Ada község területén létezik egy ilyen szép strandfürdő, akkor az megfelelően ki tudja szolgálni az itt élő gyerekeket. Ezért az ingyenes idényjegy biztosításával valamilyen módon vidámabb szünidőt kívánunk nekik biztosítani, illetve aktívabb és egészségesebb életet – nyilatkozta az adai polgármester.