2024. április 25., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Ronaldo újabb rekordja

A Juventus 2:1-re legyőzte az Atalantát az olasz kupa döntőjében szerda este, ezzel az Öreg Hölgy idén sem marad trófea nélkül – igaz, a bajnoki cím messze elkerülte a torinóiakat. A győzelemmel Cristiano Ronaldo is tovább növelte így is impozáns gyűjteményét. A portugál aranylabdás elmondhatja magáról, hogy három különböző országban, három különböző csapattal tudta megnyerni a nemzeti bajnokságot és a kupát is. Először a Manchester Uniteddel, majd a Real Madriddal, 2021-ben pedig a Juventusszal.

Angol bajnokság, a 37. forduló: Everton–Wolverhampton 1:0, Newcastle–Sheffield 1:0, Tottenham–Aston Villa 1:2, Crystal Palace–Arsenal 1:3, Burnley–Liverpool 0:3, West Bromwich–West Ham 1:3. Az élcsoport: Manchester City 83, MU 71, Chelsea 67, Liverpool és Leicester 66 pont stb. Francia kupa, döntő: Monaco–PSG 0:2. Olasz kupa, döntő: Atalanta–Juventus 1:2.

SZERB SZUPERLIGA

Kiesők és feljutók

A következő szezonban a bajnok Crvena zvezda a BL-selejtezőből próbálhat feljutni a főtáblára, míg a Partizan, a Čukarički és a Vojvodina az újonnan induló Konferencia Ligában lép pályára. A Szuperligában jövőre 16 csapat verseng majd a trófeáért. Kiesett a Rad, Javor, Inđija, Zlatibor, Mačva és a Bačka. Az I. ligából feljutott a kragujevaci Radnički és a lazarevaci Kolubara.

A 38. forduló: C. zvezda–Metalac 5:1, Voždovac–Javor 0:0, Novi Pazar–Napredak 2:1, Proleter–Vojvodina 2:0, Radnički (N)–Bačka 5:1, Spartacus–Rad 1:1