2024. április 16., kedd
NBA

LeBron bevitte a Lakerst a playoffba

Fergeteges végjáték után kaparintotta meg a hetedik rájátszáshelyet az NBA nyugati főcsoportjában a címvédő Los Angeles Lakers. A playintorna első körében az alapszakaszt csalódást keltő 7. helyen záró Taviak a tripladobó gép Steph Curryvel felálló Golden State-tel mérkőztek, amely nem is okozott csalódást, igaz, a házigazda védekezése „csak” hat bedobott hármast engedélyezett a vendégek zsenijének (aki így is 37 pontig jutott). LeBron Jameséknek a második félidőben 13 pontos hátrányból kellett felállniuk, ami sikerült is a hajrára, nem utolsósorban Anthony Davis kiváló védekezésének köszönhetően, a klasszis három blokkot és ugyanennyi labdaszerzést jegyzett. Draymond Greennek két perccel az órán viszont elgurult a gyógyszere, és képen törölte Jamest, aki szemének ápolása után felemásan büntetőzve egyenlített (98:98). Davis zsákolását és Curry büntetőit követően 100-nál volt egyenlő, amikor James, még mindig hunyorgatva, jó tíz méterről, szorult helyzetből bevágott egy triplát, ami után több kosár már nem született (103:100).

A másik meccsen a Memphis a 38:19-es első negyeddel gazdálkodva gyűrte le (100:96) a San Antoniót, így a Grizzlies és a Warriors játszhat az utolsó playoffhelyért.

NBA, playintorna, nyugat, 7–8. hely: LA Lakers–Golden State 103:100 (a Lakers lett a 7.). 9–10. hely: Memphis–San Antonio 100:96. A 8. helyért: Golden State–Memphis.