2024. április 26., péntek

Kedvezmények a gimnáziumban

Őszre újra lesz általános és kereskedelmi szak a szenttamási iskolában

A szenttamási Svetozar Miletić Gimnáziumban hamarosan megkezdődik a beiratkozás a 2021/2022-es tanévre. Az általános szakra egy osztály, a közgazdasági szakra (kereskedelmi technikus) ugyancsak egy osztály megnyitását tervezik. Jasna Šeguljev, a gimnázium megbízott igazgatója elmondta, a jelentkező elsősök számára külön motivációs csomaggal készülnek.

− Az általános szakirányon a végzősöknek május 24-én, míg a többi diáknak, köztük a hároméves kereskedelmi szakon tanulóknak június 1-jén ér véget a tanítás. A 2020/2021-es tanév a diákok és a tanárok számára is bizonytalansággal teli időszak volt, ennek ellenére a járványügyi helyzetben mindenki jól feltalálta magát. Hogy a tanév mennyire volt eredményes, a záróvizsga, illetve az itt kapott eredmények minden bizonnyal megmutatják. Ami a távoktatást illeti tanáraink mindent beeladtak, hogy átadják az anyagot, a visszajelzésekből ítélve a diákok is jól haladtak, bár szerintem az intézményben történő oktatást semmi sem helyettesítheti. Bízunk abban, hogy őszre a régi, megszokott ütemben, „élőben” folytatódik az oktatás, 45 perces órákkal. Annyit még hozzátennék, hogy intézményünk igen nagy népszerűségnek örvend a környéken, és az előző évekhez hasonlóan az idén is sok a beutazó diák. Legtöbben Bácsfeketehegyről (Feketić), Szikicsről (Lovćenac), Szőregről (Sirig), Óbecséről érkeznek, az utóbbi időben pedig egyre több szenttamási diákunk van, és ez mindenképpen biztató – fogalmazott az igazgató.

Az elkövetkező tanévvel kapcsolatban elmondta, ősztől újra megnyílik az általános gimnáziumi szak, ahova 30 diák iratkozhat, továbbá a hároméves kereskedelmi szak, ahova ugyancsak 30 diákot vesznek fel.

− A jövendőbeli elsősöknek a szenttamási önkormányzattal egy nagyon jó motivációs csomagot dolgoztunk ki, ebből néhány dolgot kiemelnék: a gimnáziumban az általános és a kereskedelmi szakra iratkozóknak is eltöröltük az iratkozási illetéket, ingyenes tankönyveket és tanfelszerelést biztosítunk, továbbá az intézmény logójával ellátott pólót és ingyenes uzsonnát kapnak. A kereskedelmi szakra iratkozóknak három évre előre kifizetjük az egészségügyi (szanitáris) vizsgálat költségeit, és már most úgy tűnik, hogy ingyenes ebédet is biztosítunk – sorolta a szenttamási intézmény igazgatója.
Jasmina Šeguljev hozzátette, minden tanév vége felé megjelennek a 8. osztályosok számára nélkülözhetetlen füzetek, amelyekben az előző tanév beiratkozási pontszámai olvashatók (azaz, hogy melyik középiskolai szakra hány ponttal lehetett bejutni), illetve az adott tanévben induló középiskolai szakok szerepelnek. Közöttük van a szenttamási gimnázium is. Az elektronikus beiratkozásnak köszönhetően a gyerekeknek és a szülőknek nem kell személyesen bemenniük a tanintézményekbe, de lesz lehetőség arra is, hogy a diákok személyesen jelentkezzenek.