2024. április 25., csütörtök
ALTERNATÍV GYÓGYÁSZAT

A természet erejével

A cukorbetegség gyógynövényekkel, helyes étrenddel gyógyítható (2. rész)

– Én olyan orvos vagyok, aki a betegség kiváltó okát gyógyítja, és nem a következményét! Ezért nem ok nélkül kérem a sokféle vérvizsgálatot a terápia megkezdése előtt. A diabétesz ugyanis ritkán indul ki a hasnyálmirigy betegségéből, az a tapasztalatom, hogy 70%-ban leginkább valamelyik másik szerv rendellenes működése játszik közre. Akkor tudjuk igazán hatékonyan megkezdeni a terápiát, amikor rájövünk arra, hogy melyik szervvel vannak gondok. Ez, vagyis az előkészületi fázis igazából a legköltségesebb, de a legnehezebb része is a terápiának. Rájönni a kiinduló okra – hangsúlyozta dr. Mišo Vučković.

– Az a tapasztalatom, hogy a legtöbb esetben sajnos fejből hozzák meg a szakorvosok a diagnózist, illetve a gyógyszerek beállítását sem a megfelelő eredmények tudatában teszik. Ez különösen a vércukorszintet szabályozó szerek esetében van így. Ez alól talán csak azok a páciensek kivételek, akik hosszabb ideig kórházi kezelésen, alapos kivizsgáláson vesznek részt, mielőtt a diagnózist, illetve a gyógyszereket beállítanák. A mi sikerünknek fontos része tehát, hogy első lépésként a magas vércukorszintet kiváltó okot igyekszünk felderíteni, és természetesen a terápia előtt kezeltetni – mondta dr. Vučković, akiről páciensei körében köztudott az is, hogy mindezt, vagyis a növényi készítmények gyógyulást hozó terápiáját első lépésben a saját egészségügyi problémáinak orvoslása során kezdte megismerni, majd a kiegészítő terápiát feltérképezni, felesége, Ana Trkulja-Vučković közreműködésével. Ma a doktor úr köszöni, jól van, az addig súlyosnak mondható eredményei rendben vannak. A házaspárnak pedig szinte életcéljává vált, hogy a hozzájuk forduló cukorbetegeket ellássa a tanácsaival, mindennapjaik könnyebbé tétele és gyógyulásuk érdekében. Természetesen mindez csak akkor lehetséges, ha a páciens felelősségteljesen viszonyul a saját egészségéhez.

„Meggyógyultam"

– Mindazt az utat, a hozzá kapcsolódó tanácsot, amit javasolok a hozzám fordulóknak, én magam már megtettem, a saját szervezetemen leteszteltem néhány évvel ezelőtt. Ez vonatkozik a feleségem, Ana étkezési javaslataira is, aki nutricionistaként áll ennek a terápiának, folyamatnak az élén. Minden súlyos tünet ellenére nekem sikerült hatalmas eredményeket elérni az egészségem javítása terén Mirsad Krnjić terápiájával. A szakszerűen összeállított és a megfelelő módon előkészített gyógynövények rendezték a vércukorszintemet, vagyis immár nem kell gyógyszerekkel szabályoznom. Meggyógyultam, és ezt a véreredményeim immár ötödik éve bizonyítják – hangsúlyozta a doktor úr, aki arról is mesélt, mi történt az után, miután elterjedt a rokonságban, a baráti körükben, hogy milyen nagy eredményt értek el cukorbetegsége gyógyításában.

– Első lépésben a közeli-távolabbi családtagjainkat és a baráti körünket avattuk be a terápia hatékonyságába, és nekik beszéltünk a jó eredményeinkről. Természetesen a cukorbetegségben érintettek azonnal kérték a segítségünket, a terápia elérhetőségét. A jó tapasztalataink ezután szájról szájra terjedtek, és egyre több ismeretlen fordult mihozzánk. Ma már sok pácienssel együttműködünk, és igyekszünk a tőlünk telhető legnagyobb odaadással felügyelni a rövid vagy hosszabb ideig tartó gyógyulásukat. Hogy abbahagyhassák a vércukorszint-csökkentő tabletta szedését vagy maguk mögött tudhassák az inzulinos terápiát, és mindenféle beavatkozás nélkül az értékeik egészséges tartományban maradjanak – avatott be bennünket dr. Vučković, aki elárulta azt is, hogy igyekeznek kikerülni, kiszűrni azokat, akik „nem tartják be a játékszabályokat”.

– Az emberek között sokféle egyéniség akad. Vannak, akik a gyógyszerekben hisznek, és végül nem a mi ajánlatainkat választják. Ha azonban valakiről kiderül, hogy visszaél a bizalmunkkal, a jóindulatunkkal, a türelmünkkel, akkor attól visszautasítjuk a gyógyulására fordított szabad időnket – mondta el a doktor úr, aki kiemelte azt is, hogy a szolgáltatásaikért pénzt nem kérnek, csupán Mirsad Krnjić, a boszniai füvesember egy kúráját, a mintegy 40 napra elegendő terápiáját, két-két liternyi szirupját (tehát négy litert) és két csomag gyógyteáját kell kifizetnie a páciensnek. Ezt a csomagot a Belgrádtól távolabb élőknek gyorspostán is kiküldi. Az ár pedig majdnem megegyezik két átlagosnak mondható (szabadkai) magánrendelőben tett látogatás összegével. De az orvos véleménye szerint a füvesember valódi költségei, a növények szakszerű begyűjtésébe, szárításába, tárolásába és csomagolásába belefektetett hatalmas munka és idő nincs beleszámolva reálisan. Dr. Mišo Vučković azt is elárulta, hogy vannak bizonyos, valóban kivételes esetek, amikor több forrásból is tudomást szerezve egy, a gyógyulásában igazán motivált beteg súlyos anyagi körülményeiről, a füvesemberrel történő konzultáció után a terápiát díjmentesen az illető rendelkezésére bocsátják.

Gyógyulás gyógynövényekkel

A boszinai Konjić város közelében található Brdjani hegyi faluban élő és tevékenykedő füvesember, Mirsad Krnjić szirupja és teáinak hatékonysága bizonyított, sok más, az internetes közösségi oldalalakon is terjedő diabetikusoknak gyógymódot, könnyű „megváltást” kínálgató csalásokkal ellentétben. A készítmények legalább 50 éves családi tradíción alapulnak, a recepteket Mirsad néhai apja, Osman hagyományozta a fiára.

Az USA-ból nyugdíjasként hazatért, Belgrádban élő orvos, dr. Mišo Vučković, a felesége, Ana hathatós rábeszélésére kezdte el a gyógynövényes terápiát, miután egyre súlyosbodó cukorbetegsége és a vele járó más, egészségügyi panasza mindinkább elhatalmasodott felette. Gyógyulása után mára több száz cukorbetegséggel küzdő gyógynövényes terápiáját ő maga ügyeli fel és koordinálja.

– A gyógynövényes terápiába, bevallom őszintén, hatalmas ellenállással kezdtem bele. A feleségemnek, Anának rengeteget kellett engem kitartóan győzködnie, hogy rábeszéljen az út kezdetére. Nézze, én az USA-ban kórházigazgatóként fejeztem be a karrieremet, és nemzetközi szaktekintélyek kezei alatt lettek mind rosszabbak és rosszabbak az egészségügyi értékeim. A kezelésemet felügyelőknek annyit azért sikerült elérniük, hogy a vércukorszintemet 29-ről 13-as átlagra csökkentették, de az is még igen magas érték. Menet közben két szívrohamot éltem meg, és egy enyhébb agyvérzésen estem át. Ezután kénytelen voltam nyugdíjba vonulni, mert a betegségeim után munkaképtelenné váltam. A nyugdíjaztatásom után hazatértem Belgrádba, ahol szintén kiváló szakemberek gyógyítottak. Majd miután a gyógyszerek ellenére is 2015-re rohamosan romlott az állapotom, a feleségem, Ana egyre hajthatatlanabbá vált a gyógynövényes terápiával kapcsolatban – emlékezett vissza a doktor úr, aki 2015 tavaszán érkezett haza az USA-ból, és ugyanazon év októberétől 2016 májusáig fogyasztotta a boszniai gyógynövényes készítményeket.

Kardiológusok is megerősítették

– A gyógynövényes terápia előtt az orvosaim javaslatára tablettákkal és a Victoza készítménnyel igyekeztem kordában tartani a magas cukorszintemet. Ez utóbbi gyógyszert abban az időben nem támogatta az egészségbiztosító, és a gyógyszertári forgalmazási ára igen borsos volt, vagyis hatalmas havi költségeim voltak. Emellett vérsűrűség ellen is szedtem a szintén drága Xarelto gyógyszert. Idővel ennek az értékemnek is sikerült rendeződni, Mirsad úr gyógynövényeinek köszönhetően, de csak a vércukorszintem helyreállítása után, hiszen a készítmény mézet és méhpempőt tartalmaz. Öt éve immár sem a vércukorszintemre, sem a vérsűrűségre nem kell szednem gyógyszereket, és köszönöm, jól vagyok, az eredményeim teljesen rendben vannak. Ezt eminens kardiológusok is megerősítették, akik megvizsgáltak – mesélte dr. Vučković.

– Ezek a szakorvosok miután megtudták, hogy nem szedem a gyógyszereket, nem akartak hinni a szemüknek a jó eredményeimet látva. Illetve azon csodálkoztak, hogy egyáltalán még hogy lehetek az élők között, különös tekintettel a két megélt szívrohamomra és az enyhe agyvérzésemre. A korábbi komoly egészségügyi problémáim ellenére ma csupán vérnyomáscsökkentővel és szívritmus-szabályozó tablettákkal élek. A gyógynövényes kúra után átlagban 5,8 volt a cukorszintem, egyedül ha néha, hetente egy alkalmas napon megeszek egy szelet krémest, akkor mondjuk felkúszik 6,3-ig – avatott be bennünket a doktor úr, aki elmesélte azt is, hogy ezek az eredmények nem kevés erőbe-energiába kerültek, de visszanézve az úton, ma is elindulna, hiszen az egészsége szinte haló porából éledt újjá. Ezzel a lendülettel szeretne reményt adni és üzenni azoknak az egészségükben megrokkant betegeknek, akik – mint ahogy ő is korábban, kilátástalannak találta az életét – szeretnének javulást hozni az életükbe, hogy ez lehetséges.

(Folytatjuk)