2024. április 25., csütörtök

37 holttestet húztak ki egy hajószerencsétlenség után Indiában

Az indiai haditengerészet hajói az éjszaka folyamán 37 holttestet húztak ki abból az uszályból, amely elsüllyedt Mumbai partjainál, amikor a héten erős vihar érte a régiót, jelentették az indiai tisztviselők.

További 38 embert keresnek még, azonban egyre kevesebb a remény, hogy életben vannak, tudósít a Reuters.

Mehul Karnik, az indiai haditengerészet szóvivője elmondta, hogy a keresésben 5 hajó, továbbá repülő és három helikopter vett részt, Mumbaiba pedig 188 túlélőt és 37 holttestet szállítottak.

Az egyik túlélő a Hindustan Times-nak arról számolt be, hogy a nagy bárkán mindenki a fedélzetre rohant, amikor megérezte a veszélyt. A víz az uszályba kezdett el beszivárogni, majd a hajó dőlni kezdett.

A túlélőkre nyolc óra elteltével találtak rá a mentőcsapatok.

Narendra Modi indiai miniszterelnök szerdán a levegőből megtekintette a károkat a vízben, ezt követően pedig megígérte, hogy az indiai kormány segíteni fog.

Egy másik művelet során egy haditengerészeti helikopter megmentette egy másik vontatóhajó személyzetének 35 tagját. A hajó Mumbai partjainál zátonyra futott.

A Taukte ciklon csaknem 210 kilométer per órás széllökéseket hozott, ami több mint 50 ember halálát okozta Gujarat és Maharashtra indiai államokban. Emellett Gujaratban több mint 16.000 ház rongálódott meg, több ezer fát és elektromos oszlopot pedig kicsavart a nagy erejű szél.