2024. április 23., kedd

Stefanović: Jurić jobban tenné, ha előállna a bizonyítékkal

Nebojša Stefanović volt belügyminiszter, jelenlegi védelmi miniszter azt üzente Igor Jurićnak, a Tijana Jurić Alapítvány létrehozójának, hogy felesleges dobálóznia a pedofil politikusokról szóló kijelentéseivel, az egyedüli dolog, amit meg kell tenni, hogy minden információt adjon át az ügyészségnek és a rendőrségnek. A birtokában lévő minden bizonyítékot be kell mutatnia, mert ez az egyedüli módja, hogy elvégezhessék a vizsgálatot – írja az N1 hírportál.

A miniszter írásban tett kijelentésében rámutatott arra is, hogy ez az egyedüli és becsületes út, azzal szemben amit Jurić tesz, hiszen több ezer órát tölt el a televízióban, ahol az egyetlen célja, hogy még több műsorban szerepeljen.

– Jurićnak át kell adnia a birtokában lévő bizonyítékokat, ezzel segíthet a potenciális áldozatokon – szögezte le Stefanović, majd hozzátette, hogy ő az egyetlen, aki évek óta azt bizonygatja, hogy terhelő bizonyítékokkal rendelkezik szerbiai politikus pedofilokról is.

– Több alkalommal is bizonygatta, hogy rendelkezik bizonyítékokkal és készen áll, hogy ezeket az információkat megossza az illetékes állami szervekkel, a médiával és mindenki mással is, aki segíteni tudna. Ennek ellenére most már egészen világos, főleg a legutóbbi rendőrségi beszélgetés után, hogy nem beszél igazat, hiszen nem mondott el semmit – vonta le a következtetést Stefanović.

Szavai szerint a Napnál is világosabb, hogy Jurić nem akarja megosztani a nyilvánossággal, hogy kik azok, akik veszélyt jelentenek a gyermekekre és semmilyen bizonyítékkal nem rendelkezik.

Megkell értenie, hogy a napi szintű televíziós beszélgetésekkel nem tud segíteni a gyermekeken, akik veszélyben lehetnek. Az egyetlen mód, hogy az ügyészségnek és a rendőrségnek mutassa be a birtokában lévő bizonyítékokat, hogy azok elvégezhessék a nyomozást – mondta Stefanović.