2024. április 18., csütörtök

A nyárra készülnek Zentán

Több strand is várja majd a fürdőzőket

Aki Zentán szeretne üdülni a nyár folyamán, több lehetőség közül is választhat. Itt tényleg mindenki megtalálja a kedvére való fürdőhelyet, hiszen három strand áll rendelkezésre a Tisza mellett, és egy a medencénél. Bár az időjárás még a komor oldalát mutatja, és távolinak tűnik a nyár, a zentai önkormányzat már megkezdte a strandok rendbetételét.

Homolya Ákos, Zenta község tanácsának városrendezéssel és civil szervezetekkel megbízott tagja elmondta, hogy már javában folyik a Halászcsárda üdülőtelep strandjának rendbetétele.

A Halászcsárda üdülőtelep strandját már rendezik

A Halászcsárda üdülőtelep strandját már rendezik

– A DTD munkagépei már a helyszínen vannak. A strand víz felőli részét kikotorták, és most a talaj elsimítása következik. Ugyanez a folyamat vár a csókai strandra is, amelynek a munkálatai hamarosan megkezdődnek – magyarázta Homolya.

Kiemelte, hogy a halászcsárdai strand terepi munkálatait követően felújítják és visszahelyezik a padokat és a napernyőket. A két strand tatarozása közel 500 000 dináros befektetés, amelyet az önkormányzat és magánvállalkozók is támogatnak.

Sztantity Szebasztián, Zenta község tanácsának gazdasággal és turisztikával megbízott tagja elmondta, hogy még tavaly megszületett az ötlet a Tisza bácskai oldalán egy strand létrehozására, a már eddig is használatban lévő fürdőhely helyén. Hozzátette, hogy a munkálatok költségeit belefoglalták az idei költségvetésbe, és a kivitelezés hamarosan elkezdődik.

– Vizesblokkot fogunk kialakítani, öltözőkkel, tusolókkal. Emellett vállalkozóknak nyújtunk pályázati lehetőséget közterület bérbevételére, hogy egy vendéglátóhelyet is kialakítsunk ezen a strandon. A partot homokkal borítjuk majd, és napernyőket is kihelyezünk. Végezetül pedig a lábtenisz- és a röplabdapályát is rendbe tesszük – magyarázta Sztantity, majd hozzátette, hogy a munkálatok összértéke csaknem 3 millió dinár, és Zenta község önkormányzata a DTD Közvállalattal és más magánvállalkozókkal összefogva valósítja meg a projektumot.

A strandfejlesztésekből nem maradhat ki a medence sem. Sztantity ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az idei évben a zentaiak által kék medenceként ismert fürdőhely mellékhelyiségeit teljesen felújítják. Emellett egy vállalkozó már pályázott a medence területén egy vendéglátóhely üzemeltetésére, amelybe 1 millió dinárt fektet be. Így mindennel együtt a medence területén az idén csaknem 2 millió dináros fejlesztések valósulnak meg.