2024. március 29., péntek

Stefanović: Minden Libanonban szolgáló szerb katona jól van

A Libanonban zajló UNIFIL küldetés jelenleg 177 szerb katonát foglalkoztat és mindannyian jól vannak – jelentette ki Nebojša Stefanović védelmi miniszter, írja a szerbiai RTV.
A szerb hadsereg 177 katonája közül, akik a Libanonban zajló UNIFIL küldetésben vesznek részt, az izraeli határhoz közel található parancsnokságon két vezérkari tiszt tartózkodik, míg a védelmet ellátó szakasz 33 katonája pedig ennek közelében teljesít szolgálatot.
A szerb hadsereg minden tagja, akik Libanonban tartózkodnak, jól vannak és szeretném, ha ezt elsősorban a családjaik is tudják – mondta Stefanović.
A miniszter kihangsúlyozta, hogy a védelmi minisztérium és a szerb hadsereg figyelemmel követik a helyzet alakulását és folyamatosan kapcsolatban vannak az ENSZ békefenntartó küldetésével.
A nap folyamán Libanonból négy rakétát lőttek ki Izraelre, amely összetűzésben áll a gázai övezetben működő Hamas szervezetével. Az egyik rakétát a Vaskupola rakétavédelmi rendszere megsemmisítette, kettő a tengerbe csapódott, míg egy darab nyílt területre esett.
Erre a támadásra Izrael tüzérségi tűzzel felelt és több célpontot is bombáztak Libanon területén.