2024. március 28., csütörtök

Az ország legolcsóbb lakóházát 1500 euróért árulják

A Köztársasági Birtokigazgatóság által az ország tizenegy községében és nyolc városában eladásra meghirdetett huszonnyolc ingatlan közül a legolcsóbb Bajmokon található – írja a B92 hírportál.

A Szabadka közelében lévő házért 1554 eurót kérnek. A szóban forgó ház már nagyon régi és rossz állapotban van, 47 négyzetméternyi területű, viszont az árba beletartoznak a 11 négyzetméteres mellékhelyiségek, valamint a közel kétszáz négyzetméteres udvar is. A szomszédságban főként rendezett, új házak találhatóak és a Trumbić utcában helyezkedik el, közel Bajmok központjához.

Négyzetméterenként 33 euróval kell számolni, figyelembe véve, hogy a házzal szép telek és melléképületek járnak – mondta a közelben élő Milan K.

Elmondása szerint már évtizedek óta, vagy még annál is több ideje a házban senki sem lakik, kivéve néhány hajléktalant, aki néha meghúzza magát benne.

– Mindenki azt szeretné, ha a ház olyan tulajdonosra találna, aki rendbe tenné azt, mert fertőzésveszély forrását képezi és mi nem tehetünk semmit – mondta Milan.

Hasonló véleményen van a Trumbić utca többi lakója is, akik abban reménykednek, hogy az olcsó ár miatt vevőre talál majd a ház, amely már régóta az állam tulajdonában van, valószínűleg a korábban rendezetlenül maradt tulajdonjogi viszonyok miatt.

– Legalább az új tulajdonos lebonthatja, újítsa fel, vagy csak vágja rendszeresen a füvet, hogy ne szaporodjanak el az egerek és a patkányok, mert sokat szenvedünk miattuk – mondta az egyik szomszéd, Erzsike.