2024. április 19., péntek

Háttérbe vonul Miroslav Mišković

Miroslav Mišković, a Delta Holding vállalat alapítója és elnöke visszavonul a cég vezető szerepköréből és az elkövetkezőkben az igazgatóbizottság elnöke lesz – írja a B92 hírportál.

A vállalat újonnan szervezett vezetősége június 1-jén kezdi meg a munkát, melynek alapján a cégigazgató és az igazgatói tanács helyett a vezetőségi bizottság és a végrehajtó bizottság vezetik a céget.

A vállalat közleménye szerint Mišković az új pozíciójában vissza szeretne vonulni a cégvezetéstől, így a tudását, valamint a tapasztalatát három téren kamatoztathatja, amelyeket nemcsak a Delta Holding, hanem a társadalom egészére nézve is jelentősnek tart.

Hozzátették, hogy a hangsúlyt a vállalat nemzetközi fejlődésére, a fiatalok munkájára, vagyis a cég jövőbeni vezetőségére, valamint a szerbiai falvak fejlesztésére fogja fordítani. Mindezt különösen a Falunk elnevezésű vállalati kampány keretein belül.

A Delta Holding céget a végrehajtó bizottság vezeti majd, melynek élén Milka Vojvodić áll, aki több éven keresztül a gazdasági és pénzügyi részleg alelnöke volt. A végrehajtó bizottság tagjai a Delta Holding csoport alelnökei és vezérigazgatói lesznek.

Miroslav Mišković úgy értékelt, hogy a változások előrelépést fognak jelenteni, ugyanis a vállalatnak kiváló vezetősége van.

– Felállított rendszerünk van, amely nem egy embertől függ, ezt pedig bebizonyítottuk a legösszetettebb helyzetekben is. A vezetőség új felállítása még egy nagy lépést jelent a 21. századi vállalat felé, nekünk oedig még mindig ugyanaz a célunk van, vagyis hogy sikeres vállalatokat alkossunk és fejlesszünk ki. Ezek a vállalatok az internetre fektetik majd a hangsúlyt, hasonlóan az Ananas projektünkhöz – mondta Mišković.