2024. április 25., csütörtök

Hétezer lakás a biztonsági erők tagjai számára

– A katonaság és rendőrség tagjai számára Szerbiában hétezer lakást építenek – jelentette ki Tomislav Momirović építésügyi miniszter, írja a Vajdasági RTV.

A parlamenti felszólalásában elmondta, hogy egy hónappal ezelőtt 548 lakáskulcsot osztottak ki Újvidéken és még további 1400 lakást építenek a városban. Hozzátette, hogy Vranjéban kétszáz lakás készült el, Kraljevóban és Kragujevácon az elkövetkező egy hónapban mintegy négyszáz személy költözik be, míg az év végéig Szávaszentdemeteren és Nišben is külön-külön 190 lakás kerül majd átadásra.

– A követkeő évben Vranjéban 300, Kraljevóban 747, Kraguljevácon 756, Újvidéken 1424, Belgrádban pedig még 1000 lakás készül majd el – mondta Momirović a képviselők előtt tett felszólalásában, amelyeket a biztonsági erők tagjai számára hozott lakásépítő projekt törvénymódosításával kapcsolatosan.

– Ha visszatekintünk tizenöt évvel ezelőttre, akkor az volt a kérdés, hogy van-e egyáltalán tíz jól kiképzett emberünk, hogy tankokat vezessen. Most pedig hétezer lakáson dolgozunk, amelyek biztos otthont jelentenek majd a katonáink és rendőreink számára is – hangsúlyozta ki Momirović.