2024. április 25., csütörtök

Belügyminisztérium: Jurić „ezúttal sem" mutatott fel bizonyítékot az állítólagos pedofilokról

A Belügyminisztérium ma megerősítette, hogy Igor Jurićot, a Tijana Jurić Alapítvány alapítóját kihallgatták a „pedofil lobbival" kapcsolatos nyilatkozatai miatt, írja a 021.rs hírportál.

A tárca közleményében az áll, hogy Jurić „ezúttal sem" mutatott fel „semmilyen bizonyítékot vagy közölt nevet" az állítólagos pedofilokról. Korábban a nova.rs portál arról számolt be, hogy Jurićot kihallgatásra idézte be a Bűnügyi Rendőrség igazgatósága, miután tegnap azt nyilatkozta, hogy „teljesen biztos abban, hogy az állami vezetés tud a hatalmon lévő pedofilokról, és hogy az erről szóló információkat fiókokban tartják".

A Belügyminisztérium szerint Jurić nem nevezett meg egyetlen személyt sem. Jurić hétfőn egy podcast-műsor vendégeként elmondta, nem a félelem az oka annak, hogy nem hozta nyilvánosságra annak a politikus-pedofilnak a nevét, akiről beszélt. „Nem a félelemről van szó. Tudom, hogy bizonyos emberek tudják, hogy tudok róluk. Tisztában vagyok azzal, hogy ezek az emberek bármire képesek" – hangsúlyozta.