2024. április 25., csütörtök

A topolyai a legjobb előadás

Bácskossuthfalván találkoztak a diákszínjátszók

Diákszínjátszó találkozó zajlott a bácskossuthfalvi Id. Kovács Gyula Általános Iskola és a Moravicai Értelmiségi Fórum közös szervezésében tegnap a település színháztermében. Dr. Crnkovity Gábor, a házigazda intézmény igazgatója örömét fejezte ki, hogy a múlt évi, online formában lebonyolított találkozót ezúttal színpadi közegben tarthatták meg, illetve hogy a felkészítő tanárok vállalták a foglalkozásokkal járó pluszmunkát. A rendezvényre a helyiek mellett neveztek Csantavérről, Horgosról, Gunarasról és Zentagunarasról, az előadásokat Nagy Karina, Vörös Imelda színésznők és Hajvert Lódi Andrea, a Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság elnöke értékelte. Az eredményhirdetés előtt a zsűri nevében Vörös Imelda megköszönte a gyermekeknek a helytállást, és hogy volt bátorságuk színpadra állni, illetve hogy az önkifejezés egyik legszebb formáját választották ezzel.

Részlet a Mosolycsalók előadásból

Részlet a Mosolycsalók előadásból

A VIII. Diákszínjátszó Találkozó legjobb lány szereplőjeként a topolyai Tomik Eszter lett díjazva, a fiúk közül pedig a zentagunarasi Ölvegyi Huba. Az előadások közül a Topolya Község Művelődési Háza keretében tevékenykedő Mosolycsalók játékát emelték ki első helyre. Második helyen a zentagunarasi Október 18. Általános Iskola színjátszó csapata végzett. Harmadik helyen a horgosi Pöttöm Színpad zárta a találkozót. Különdíjban részesült a Babák című darab, amelyet a gunarasi József Attila Művelődési Egyesület Táltos csoportja vitt színre. A találkozón köszönőlevelet vehettek át a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola diákjai, valamint a Moravicai Értelmiségi Fórum Gézengúzok csoportja is. Szintén köszönőlevélben részesült az Id. Kovács Gyula iskola Komédiások csapata.

A rendezvény megszervezését az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a tartományi oktatási titkárság, valamint Topolya község, Bácskossuthfalva helyi közössége, illetve a Moravicai Értelmiségi Fórum támogatta.