2024. április 25., csütörtök

Együtt könnyebb!

Sikeres munkaakció a topolyai tóparton

Topolya község önkormányzata és helyi közössége a hétvégén a tóparti sétányon takarítási, festési és szemétgyűjtési akciót szervezett, amelyen szép számban jelentek meg az intézmények és civil szervezetek képviselői, valamint magánszemélyek is. A munkaakció kezdetén Szatmári Adrián polgármester köszöntötte a munkaakció résztvevőit, elmondta, hogy minden évben megrendezésre kerül ez az akció a tó melletti sétány, a strand és környékének rendezésére, és később ő maga is bekapcsolódott a munkába.

Az óvónők lelkes csapata a játszótéri elemek után az egyik mólót is átfestette

Az óvónők lelkes csapata a játszótéri elemek után az egyik mólót is átfestette

Szombaton délelőtt a verőfényes, szép időben a lelkes önkéntesek befestették a sétányon található padokat, a zuhanyzót, a játszótér elemeit, felújították a homokozót, a röplabdapályát, és betonoszlopokat helyeztek el annak érdekében, hogy az autók a strand területére ezentúl ne tudjanak parkolni. Rendezték a gyepes területeket, fűmagot szórtak. Az erdőben, a tó melletti új sétány környékén és a karađorđevói hídnál pedig összeszedték a szemetet.
Mirić Námesztovszki Kornélia, a helyi közösség tanácselnöke elmondta, hogy a topolyai helyi közösség eszközeiből biztosították az akcióhoz szükséges fogyóeszközöket, például a zsákokat, kesztyűket, festéket, ecseteket.

– A május elsejei ünnepek után szervezzük meg szinte minden évben az ilyen akciót, karbantartási munkálatok mellett szemétszedés, a tópart rendbetétele zajlott. Az idén több mint százan jelentek meg, nemcsak a civil szervezetek egy-egy képviselője, hanem nagyobb csoportokban, és magánszemélyek, intézmények, cégek képviselői is. Most nemcsak a strand környékére összpontosult a munka, hanem körbementünk egészen a művésztelepig. Átfestettük a játszótereket, a vizesblokkokat, padokat, új homok került a játszótéri homokozóba, talajrendezés után a röplabdapályára, közös erővel még szebbé varázsoltuk a következő idényre a tópartot. A helyi közösség költségvetésében szerepel a tétel a zöldfelületek, illetve a tópart karbantartására, és ebből biztosítottuk a szükséges dolgokat, illetve ezekből az eszközökből biztosítjuk a közmunkaprogramot is, a Komgrad közvállalaton keresztül – nyilatkozta a tanácselnök.

A Komgrad közvállalat dolgozói folytatták a mólók felújítását. Az önkormányzat támogatta az első javítását, most a helyi közösség biztosítja a többihez a szükséges alapanyagot.
A májusi munkaakciót közös ebéddel zárták a művésztelepen, a szervezők ily módon hálálták meg a jelenlevőknek a részvételt.