2024. április 20., szombat

Andrea újra járhat

Thaiföldön műtik meg, csütörtökön indul

A 31 éves szabadkai Mudrić Andrea 2015 júliusában szenvedett közlekedési balesetet, aminek során a gerince olyan súlyosan megsérült, hogy az orvosok azt mondták neki, többé már nem fog tudni lábra állni, mivel megsérült a gerincvelője is. A remény akkor csillant fel, amikor Andrea tudomására jutott, hogy Thaiföldön végeznek olyan műtétet, amely javítani tud a helyzetén.

– A balesetet követően a Katonai Orvosi Akadémián egy stabilizátort tettek a gerincemre, és azt mondták, hogy nem fogok többé járni. Rehabilitációkra kezdtem járni, de eredménye sajnos nem volt. Már majdnem kezdtem elveszíteni a reményt, amikor megláttam, hogy thaiföldi orvosok milyen beavatkozást végeznek. Ezután kapcsolatba léptem velük, és miután átnézték a dokumentumaimat, jelezték, hogy lehetséges a műtét. Az operáció abból áll, hogy egy műszert tesznek a gerincem mellé, ami közvetíti az impulzusokat a sérült helyre. Persze rehabilitáció nélkül ez a műtét sem ér semmit, legalább egy éven keresztül kell rehabilitációra járnom. Huszadikán indulok, és először tizenöt napos karantén vár rám, és utána 38 napot vesz igénybe a műtét és az ott-tartózkodás – fogalmazott Mudrić Andrea.

Beszélgetőpartnerünktől megtudtuk, hogy a műtéthez 99 ezer dollárt kellett összegyűjtenie, ami négy hónap alatt sikerült is.

– A gyűjtést januárban kezdtem el, és szeretném megköszönni a Vajdasági Jótékonysági Licit Facebook-csoport működtetőinek és tagjainak, akik felajánlásaikkal és licitjeikkel támogatták a gyűjtést, és folyamatosan bátorítottak. A médiában is rendszeresen szerepeltem, és április 25-én már tudtam, hogy május elsejére meglesz a pénz. Az utazás, valamint az operáció költségeit fedezni tudjuk, és bízom abban, hogy a további rehabilitációra is összegyűlik az összeg. Nagyon örültem, amikor kiderült, hogy viszonylag rövid idő alatt összegyűlt a pénz, hisz féltem, hogy mivel már felnőtt vagyok, nem fog ilyen gyorsan haladni a gyűjtés. Két gyerekem van, akik kissé szomorúak, hogy egy ideig nem fogják látni az anyjukat, de tudják, hogy miért megyek, és elfogadták, és bátorítanak. Ők és az édesanyám adják nekem az erőt – mondta Mudrić Andrea.