2024. március 28., csütörtök

Csütörtökön Homokozó

A Városi Színházban megtartott ünnepélyes megnyitóval, de a hagyományos, jelmezes felvonulás nélkül vette tegnap kezdetét a 63. Májusi Játékok Óbecsén.

Az első színdarabot a megnyitót követően a házigazda szerepét betöltő intézmény gyermekcsoportja mutatta be Kako su postale ružne reči címmel.

Az idei Májusi Játékokon a Városi Színház színpadán összesen 10 gyermek- és ifjúsági színjátszó csoport mutatkozik be a közönségnek, illetve a Krizsó Szilvia színművész, Sonja Petrović rendező és Aleksandar Gajin színművész alkotta bírálóbizottságnak. A legjobb előadásnak járó Aranyharsona Díjat pénteken délután adják át a nyertesnek. A versenyző produkciók között Ezüst- és Bronzharsona is gazdára talál, továbbá díjazni fogják a legjobb színészeket, rendezőket, jelmeztervezőket és a többi alkotót is. A zárónapon a Cvrčak i mrav na rođendanu című előadást láthatja a közönség, ami az óbecsei Városi Sínház és a palánkai Ökológiai Gyermek- és Ifjúsági Színházi Fesztivál közös produkciója lesz.

A rendezvény egyetlen magyar nyelvű színdarabját a szabadkai Népkör MMK Fabula Rasa Színjátszó Grund mutatja be Homokozó címmel. A Nyári Ákos rendezte ifjúsági darab csütörtökön 16:30 órakor kezdődik.