2024. március 29., péntek
SZUPERLIGA

A C. zvezda és a Novi Sad a bajnok

Az már korábban eldőlt a szerb asztalitenisz Szuperligában, hogy a nőknél az újvidéki Novi Sad lesz a bajnok, a férfiaknál azonban az utolsó körre maradt a döntés. A sorsolás miatt hétvégén a két bajnokesélyes egymás ellen lépett pályára: a nagybecskereki Banat és a belgrádi Crvena zvezda csatáját végül utóbbi nyerte 4:0-ra. Bár az eredmény egyoldalú meccset sejtet, a valóság egészen más: a négy meccsből kettő öt-, egy pedig négyszettes volt, s valószínűleg egészen másként végződik a párharc, ha az első párosítások másként alakulnak. A belgrádi Crvena zvezda idei bajnoki címével megszakította a Banat három éve tartó uralkodását.

A nőknél a Zenta Versec felett aratott 4:3-as győzelmével az is nyilvánvalóvá vált, hogy a Tisza menti együttes bennmarad a Szuperligában.

A serdülőknél a STAK és a Slavija a legjobb

A hétvégén Belgrádban a serdülők országos csapatbajnokságát is megrendezték. A lányoknál mindössze négy csapat indult, így mindenki játszott mindenkivel. A győztes végül az antalfalvi Slavija lett. A fiúknál ennél szerencsére jóval népesebb volt a mezőny, hiszen 13 klub nevezett. A csoportküzdelmek után egyenes kieséses rendszerben folytatódott a verseny. A harmadik helyért folyó harcot a C. zvezda nyerte a Banat ellen, az országos csapatbajnoki cím pedig a STAK-hoz került, miután a fináléban 3:1-re legyőzte a Novi Sadot.

Serdülő fiúk, a 3. helyért: Banat–C. zvezda 2:3. Döntő: STAK–Novi Sad 3:1. A lányok versenyének részeredményeiről nem kaptunk jelentést.