2024. április 25., csütörtök

Vučić: A csehekkel a Škodáról is beszéltünk

Aleksandar Vučić elnök jelenleg hivatalos csehországi látogatáson tartózkodik. Az újságíróknak elmondta, hogy sikerült az országgal való gazdasági együttműködést 1,2 milliárd euróra növelni. – írja a B92 hírportál.

– Ne felejtsék el, hogy néhány évvel ezelőtt ez a szám még csupán 450 millió eurót tett ki – tette hozzá az elnök.

Elmondta, hogy különösen büszke arra a tényre, miszerint a Szerbiába vonzott vállalatok kivetele egyre inkább növekszik.

– A HBIS-től kezdve a smederevói železárig, a Šabacban székelő Yazaki, a niši Johnson Electric, valamint a Mei Ta vállalatai Obrenovácban és Baričban, amelyről azt mondták, hogy nem fog dolgozni. Tehát itt vannak azok a vállalatok, amelyek vezető szerepet játszanak a Csehországba való kivitelben – jelentette ki Vučić.

Elmondása szerint a Štavalj bányáról is szó volt, amely Sjenica községben található.

– A csehekkel a Škodáról is beszéltünk, valamint a szerbiai beruházásaikról és termelésükről is, de a villamosokról is, amelyeket vásárolunk, különösen Belgrád. A jövőbeni munkafeladatokról is szó esett. Emellett még számos más projektről is egyeztettünk. A Sebra vállalat nagyon különleges, és holnap lehetőségünk lesz néhány létesítményüket is megtekinteni – mondta Vučić.