2024. április 25., csütörtök

Karlóca történelmi örökségéről

Hat év után terjesztett a tartomány törvényjavaslatot a köztársasági parlament elé – A VMSZ készül a június 3-án és 4-én várható magyar–szerb gazdasági vegyes bizottság ülésére

A Karlóca kulturális és történelmi örökségének megőrzésére és fejlesztésére vonatkozó törvényjavaslatot Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke ismertette tegnap Belgrádban, a parlament alkotmányügyi és jogalkotási bizottságának ülésén. Ilyen lépésre a tartományi képviselőház részéről legutóbb 5-6 évvel ezelőtt volt példa. A tartományi törvényjavaslatról a köztársasági képviselőház ma kezdődő ülésén folytatnak vitát. Pásztor belgrádi útja során találkozott Ivica Dačićtyal, a köztársasági képviselőház elnökével is, és tárgyalásokat folytatott a Vajdasági Magyar Szövetség által delegált államtitkárokkal is a közelgő magyar–szerb gazdasági vegyes bizottság kapcsán.

Ivica Dačić és Pásztor István (Ótos András felvétele)

Ivica Dačić és Pásztor István (Ótos András felvétele)

Pásztor István a magyar sajtónak elmondta, hogy tegnap három fontos program szólította Belgrádba. Az egyik a parlament alkotmányügyi és törvényhozási bizottságának ülése, amelynek a napirendjén a Karlóca megújításáról és fejlesztéséről szóló törvényjavaslat szerepelt. Mint kifejtette, a vajdasági parlamentnek is van törvényjavaslat-benyújtási hatásköre, ám nem élnek vele kellő mértékben.
– Az elmúlt 20 évben több mint negyvenszer éltünk ezzel a lehetőséggel, de ebből a rengeteg próbálkozásból ez csak a negyedik törvény, ami egyáltalán napirendre is került. Ha minden jól alakul, akkor ez lesz a második vagy harmadik törvényjavaslat, amit elfogadtak. Az utolsó ilyen kísérletre 5-6 évvel ezelőtt volt példa, és azt remélem, hogy ez a mostani sikeres próbálkozás talán kedvet fog adni a tartományi kormánynak is arra, hogy ilyen jellegű törvényjavaslatot is beterjesszen a vajdasági parlamenten keresztül a köztársasági parlament elé – emelte ki Pásztor István.

Belgrádi látogatásának másik fontos mozzanataként Ivica Dačićtyal, a parlament elnökével való találkozóját emelte ki. A Pásztor és Dačić találkozójáról kiadott parlamenti közleményben rámutattak, mindkét házelnök reményét fejezte ki, hogy a törvényjavaslat stabil intézményes és pénzügyi keretet teremt Karlóca egyedülálló örökségének helyreállításához. Beszélgetésük során azonban, mint megtudtuk, más témákat is érintettek.

A köztársasági parlament alkotmányügyi és jogalkotási bizottsága (Ótos András felvétele)

A köztársasági parlament alkotmányügyi és jogalkotási bizottsága (Ótos András felvétele)

– Abban állapodtunk meg, hogy amint megteremtődnek a lehetőségek, folytatjuk, vagy legalábbis továbbvisszük az intézményes kapcsolatot a két parlament között – mutatott rá lapunknak nyilatkozva a tartományi házelnök, majd folytatta: – Nagy valószínűséggel a következő hónapokban valószínűleg Újvidéken, egy intézményesített, teljes összetételű ülés megtartására kerül sor – mondta.
A két képviselőház találkozójának megszervezése már a napokban elkezdődik.
Pásztor István kihasználta az alkalmat arra is, hogy találkozzon a Vajdasági Magyar Szövetség által delegált hét államtitkárral, akik most már Pásztor szavai szerint „több mint fél éve Belgrádban teljesítenek szolgálatot".
A tegnapi találkozó gerincét a magyar–szerb gazdasági vegyes bizottság témaköre képezte, amelyet a bejelentések szerint június 3-án és 4-én tárgyalnak meg Belgrádban.
– Ezen az értekezleten rengeteg téma fog szerepelni, többek között az infrastruktúra, az úthálózat, a közlekedés fejlesztése, gondolom, a határátkelők kérdése is. Mindenféleképpen kiemelt téma lesz a Szeged–Szabadka vasútvonalnak a felújítása, az elindítása. Azt hiszem, teljesen reális, hogy valamikor a következő év közepéig, júniusái, júliusáig ez a munka befejeződjön. Mindkét oldalon rendelkezésre áll a pénz, és a kivitelezőket is kiválasztották. Azt gondolom, hogy műszakilag ennyi idő alatt ez a munka teljesíthető – mondta Pásztor, majd rámutatott, külön figyelmet kap a határellenőrzés a vasúti forgalomnál.
– Meg kell oldani ezt legalább a sínbusz, a vonat vonatkozásában. Vannak ehhez technikai eszközök, és ha ez működik más helyeken, elektronikusan működtetett kapuval, akkor miért ne lehetne ezt működtetni a határátkelőkön is? – tette fel a kérdést.