2024. április 25., csütörtök

Három hónapos mélyponton a bitcoin

Három hónapos mélypontra süllyedt a bitcoin árfolyama, miután a Tesla vezetője, Elon Musk Twitter-üzenetében azt írta, hogy a vállalat fontolgatja, vagy már el is adta bitcoinjainak egy részét. Musk korábbi kijelentései hatalmasat lendítettek a kriptopiacon, az utóbbi időben azonban alábbhagyott a lelkesedése a bitcoin iránt. A változás a befektetőket is megrémisztette.

– Most már az emberek nem attól tartanak, hogy kimaradnak a kriptoőrületből, hanem attól, hogy nem szállnak ki időben, ezért sokan elkezdtek megszabadulni a befektetéseiktől – közölte Chris Weston, az ausztrál Pepperstone brókercég elemzője. A bitcoin hétfőn 9 százalékkal 42.185 dollárra esett, legutóbb február 8-án volt ilyen alacsony az árfolyama. A dogcoin kriptovaluta 7 százalékkal 0,48 dollárra, az Ethereum kriptovalutája, az ether pedig 3213 dollárra zuhant.

Elon Musk a múlt szerdán jelentette be, hogy a Tesla nem fogadja el többé a bitcoint fizetőeszközként, elsősorban környezetvédelmi okok miatt, mivel a bitcoin-tranzakciók rengeteg villamos energiát használnak fel.