2024. március 28., csütörtök

Négyszáz csomag a fogyatékkal élőknek

Stevan Bakić a Hálózat képviselőit fogadta a Városházán

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere tegnap a Városházán a Fogyatékkal Élőket Segítő Szabadkai Városi Szervezetek Hálózatának képviselőivel találkozott, adta hírül a Polgármesteri Kabinet szerkesztőségünkbe eljuttatott tájékoztatójában.

Az eseményen többek között elhangzott, hogy az önkormányzat továbbra is arra törekszik, hogy a lehető legnagyobb mértékben támogassa azokat az intézkedéseket, amelyek célja a szegénység csökkentése azok körében, akik betegség, fogyatékosság vagy az életkoruk miatt nem tudják biztosítani maguknak az alapvető életfeltételeket. A találkozón elhangzott, hogy Szabadka városa, a lehetőségeihez mérten, a jövőben is támogatni fogja a Hálózat működését, melynek célja a fogyatékossággal élők helyzetének és társadalmi láthatóságának előmozdítása, az irántuk tanúsított előítéletek és hátrányos megkülönböztetésük csökkentése, valamint a közösségbe való minél teljesebb körű bevonása. Hozzátették, hogy az önkormányzat a tavalyi évben a Hálózatba tömörülő tizenegy városi egyesület számára összesen 4,35 millió dinárt ítélt oda, többek között társadalmi és jótékonysági projektek, ifjúsági, művelődési programok finanszírozására.

A Hálózat képviselői megköszönték a polgármesternek, hogy a helyi önkormányzat a Hálózatba tömörülő szervezetek számára 400 tisztálkodási szereket tartalmazó csomagot biztosított. A csomagok kézbesítése tegnap kezdődött, és – a jelenleg uralkodó járványügyi helyzet függvényében – az elkövetkező néhány napban fejeződik be.