2024. március 29., péntek

Fókuszban a borászat

Dr. Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár munkatársaival tegnap a palicsi Zvonko Bogdan Borászatban találkozott egy orosz turistacsoporttal, amely a Szerbiából szeretettel projekt keretén belül látogatott el országunkba. Az Orosz Föderációból érkező csoport tagjai már több országban is jártak, és érdeklődésük fókuszában a bor, illetve a gasztronómia áll. A turistacsoport két napot tartózkodik Észak-Vajdaságban, az elkövetkező napokban pedig Szerbia más tájain folytatják útjukat.

Nenad Ivanišević a médiának adott nyilatkozatában kifejtette, hogy a járvány kitörése óta ez az első Oroszországból érkező turistacsoport.

Kijelenthetjük, hogy a turizmusunk megindult azon az úton, hogy visszatérjen a normális kerékvágásba. A világjárvány kitörése óta ez az első turistacsoport Oroszországból, amely szervezett keretek között érkezik Szerbiába. Fontos mozzanat ez a két ország közötti turizmus fejlesztésében. Ezek az emberek bejárták a világot, és értenek a borokhoz, így meg tudják állapítani, hogy a boraink milyen minőséget képviselnek. Nagy öröm számunkra, hogy be fogják járni az egész országunkat, hisz csak így tudjuk felépíteni a szerb bor brendjét, illetve, hogy megismerkedhetnek az olyan autentikus vajdasági fajtákkal, mint például a Sila vagy a Probus – fogalmazott a titkár, aki emellett elmondta, bízik abban, hogy a közeljövőben újabb turistacsoportok érkeznek Oroszországból Szerbiába.