2024. április 24., szerda

400 kilogrammos drogfogás Koszovóban

A koszovói rendőrség egy kamionban 400 kilogramm kokaint foglalt le, amely Koszovó területére lépett az albán Durrës kikötőjéből – adták hírül a pristinai lapok, majd hozzátették, hogy az akciót az albán, a koszovói és az olasz rendőrség közösen hajtotta végre, az esetet pedig az amerikai DEA (Kábítószer-ellenes Hivatal) jelentette. Egy személyt letartóztattak a Lipljanban talált kokain miatt, írja a Szerbiai RTV.

Az esetet már több mint két hónapja vizsgálják, a nagy mennyiségű kábítószer pedig, amely Brazíliából érkezett Durrës kikötőjébe tizenöt nappal ezelőtt, rendőrségi felügyelet alatt volt. Az albán hatóságoknak két hónapnyi idejük volt a szállítmány megérkezéséig, az amerikai DEA hivatalának jelentését követően.

A Durrës kikötőjébe érkezett konténer tartalmáról a rendőrség rögtön megállapította, hogy kábítószerről van szó, de megengedte a szállítását, hogy kiderüljön a végső címzett kiléte. A Koszovóba való szállítás közben a hatóságok követték a kamiont, amelyben állítólag hús is volt, majd Lipljannál végül lefoglalták. A rendőrség jelenleg is folytatja a helyszínelést.