2024. április 19., péntek

Sötétbe borul az Erdőtelepítők Parkja

Hétfőn éjszaka vandálok pusztítottak az Erdőtelepítők Parkjában, a 29 lámpa közül 11-et megrongáltak ismeretlen tettesek. A parkban öt évvel ezelőtt lett új közvilágítás, az önkormányzat akkor 5 millió dinárt áldozott erre a célra, és az elmúlt években további 1,5 millió dinárba került a megrongált lámpák javítása. A mostani kárt csaknem félmillió dinárra becsülik.

– A közvilágítás kiépítése óta minden évben voltak rongálások a parkban, ez a mostani a negyedik ilyen alkalom. Ahogy a korábbiakat, úgy ezt az esetet is jelentettük a rendőrségnek, amelynek tagjai el is végezték a helyszínelést. A közvilágítást ezúttal csak akkor fogjuk helyreállítani, ha már felszereltük a térfigyelő kamerákat – mondta el Željko Plavšić, a park és a közvilágítás karbantartásával is megbízott Komunalac Közvállalat igazgatója. A videófelügyelet kihelyezését a parkban már korábban is kilátásba helyezte az önkormányzat, de eddig még nem került sor erre a biztonsági beruházásra.

A közvállalat egyébként a napokban megkezdte a SKOJ hét titkára lakónegyedben az új játszótér építését is, amire 2,5 millió dinárt költöttek. Ha itt sem lesz videófelügyelet, félő, hogy hamarosan ez az igen drága beruházás is ablakon kidobott pénz lesz.