2024. április 24., szerda

Tordára látogatott Pásztor István

„Nepomuki Szent Jánosnak, a templom védőszentjének napjára emlékezve, azt ünnepelve ma Tordán búcsú van” írta Facebook bejegyzésében Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, aki Dobai János a tordai helyi közösség elnökének a meghívására érkezett a bánáti faluba.

„Helybeliek, hazatérő elszármazottak, átmeneti jelleggel most máshol élők és a vendégek nagy száma tette ünnepivé a mai nap délelőttjét, és a bemutatott mise olyanná, amilyenek Tordán az ünnepek és a rendezvények lenni szoktak” hangsúlyozta bejegyzésében Pásztor.

Hozzátette, hogy tisztelegtek az elődök emléke előtt is, ahogy minden ilyen jellegű közösségi ünnepségen szokás is és kell is, mert, ahogyan fogalmazott, „nélkülük, kitartásuk, áldozatvállalásuk nélkül nem lett volna mit tovább vinni a mába és azt tovább adni az utódoknak.”

A VMSZ elnöke megköszönte a tordai vendéglátást, és elmondta, hogy öröm volt látni a tettrekészséget, az életerőt, a jövőbe vetett hitet és a bizakodást.

„Torda és a tordaiak ezért jelentenek példát, ezért vívták ki sokunk elismerését, tiszteletét és ragaszkodását” – zárta bejegyzését Pásztor.