2024. április 24., szerda

Amerikában már nem kell maszk a beoltottaknak

Eddig több mint 160 millió ember fertőződött meg koronavírussal a világon, 3,3 millióan hunytak el a szövődmények következtében. A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint több mint 96 millió ember gyógyult fel a betegségből.

A szerbiai válságstáb a pénteki ülésén a fodrászatok munkájával kapcsolatos intézkedések enyhítését és a szakmai összejövetelek megszervezését javasolta, míg Amerikában azért ünnepelnek, mert a tisztviselők szerint az oltottaknak már nem kell maszkot viselniük.

– Amerika újra nevetni fog, ez egy nagyszerű nap – mondta Joe Biden amerikai elnök, aki korábban levette a maszkját a Fehér Házban.

Hivatalosan megkezdődött a turisztikai szezon Görögországban, Belgiumban pedig egy kutatás kimutatta, hogy a franciák 38 százaléka utasítja el az oltást, míg a flamand belgáknál ez az érték 20 százalékra tehető.

Míg a legtöbb európai ország enyhít az intézkedésein, és feloldja a különféle korlátozásokat, Indiában a fertőzöttek száma meghaladja a 24 milliót, Japán egyes prefektúráiban pedig rendkívüli állapotot vezetnek be.