2024. április 18., csütörtök

Újra döntött a válságstáb

A köztársasági válságstáb tegnap döntött arról, hogy engedélyezi a kongresszusok és a szakmai találkozók 100 személyig tartó megszervezését, tudósít a 021.rs hírportál. A döntést Tajana Matić kereskedelmi, idegenforgalmi és telekommunikációs miniszter indítványozására hozták meg, aki így szeretné támogatni a Szerbiai Szállodatulajdonosok és Vendéglők Szövetségét (HORES).

– Teljes mértékben egyetértek a Szövetség kezdeményezésével, és üdvözlöm a válságstáb döntését, amely tovább ösztönzi a pandémiában leginkább érintett vendéglátó és idegenforgalmi szektort – jelentette ki Matić, majd hozzátette, hogy a köszönve a nagy számú beoltott polgárnak és az egyre javuló járványügyi helyzetnek, ez a legjobb pillanat, hogy elfogadják ezt a kezdeményezést.

A válságstáb pénteken enyhítésekről döntött a fodrászatokat illetően, de a szakmai találkozók terén is. Bejelentették, hogy ha tovább folytatódik a járványhelyzet javulása, június 21-ét követően újabb enyhítésekről dönthetnek a különféle gyülekezések kapcsán.