2022. augusztus 17., szerda

Helyi közösségi választások Csókán

Bemutatkozik a Csókaiak Csókáért – Kobrehel Éva választási lista

Helyi közösségi választásokat tartanak Csókán május 23-án, pünkösd vasárnapján. A szavazati joggal rendelkező felnőtt polgárok reggel 7 és este 8 óra között adhatják le szavazataikat. Csóka településen 15, Padén és Tiszaszentmiklóson 13, Hódegyházán 11, Szanádon 9, Feketetón és Kanizsamonostoron együttesen 9, valamint Egyházaskéren 5 tagot választanak meg a helyi közösség tanácsába.
A Csókaiak Csókáért – Kobrehel Éva elnevezésű választási lista jelöltjei közleményükben azt írják, hogy igazi lokálpatriótának tartják magukat. Hozzátették, hogy Csókán minden megvolt, amitől szerethető egy falu. Úgy vélik, az ő összefogásuk pontosan tudja, hogy honnan és hová szeretné eljuttatni falujukat.

Programtervükben szerepel a víztisztító közkutak kiépítése a település területén a vezetékes ivóvíz minőségének javítása érdekében. Emellett kezdeményezni fogják a szennyvíztisztító telep megépítését is.
A lista képviselői szeretnék népszerűsíteni a kerékpározást, ezért Csóka önkormányzatával együtt a települést Zentával összekötő főút mellett kerékpárutat szeretnének kiépíteni.

Fontos számukra a természet értékeinek megőrzése és szépsége, ezért egy falurendezési akció alkalmával igyekeznek megszépíteni a csókai nagygödör környékét, ezzel együtt elvégzik a halasítását is. Emellett kezdeményezik, hogy minél több fát ültessenek.
A temetők rendbe hozásának fontosságát is szem előtt tartják, ezért szeretnék, ha mind a katolikus, mind pedig a pravoszláv temetőben folytatnák a belső járdák kiépítését, így könnyebben megközelíthetőek lesznek a sírhelyek. Emellett a helyi zsidó temető gondozását is fontosnak tartják. Azt ígérik, befejezik a csókai Szentháromság katolikus templom kerítésének kiépítését, amelynek jelentős lépése az új kovácsoltvas kerítés felállítási munkálatainak megindítása volt.

 Összefogásuk pontosan tudja, honnan és hová szeretné eljuttatni falujukat
Összefogásuk pontosan tudja, honnan és hová szeretné eljuttatni falujukat

– Mi, akik itt maradtunk, szebbé kell, hogy tegyük a környezetünket. Ez motivált bennünket arra, hogy összefogjunk, és próbáljunk annak érdekében tenni, hogy élhetőbbé varázsoljuk környezetünket, hogy az emberek jó szívvel, jó lélekkel tudjanak visszajönni – mondta el Kobrehel Éva listavezető lapunk megkeresésére.