2024. április 19., péntek

Ezüstöt szereztek a kézilabdás lányok

Az adai általános iskola kézilabdacsapata második lett az országos iskolabajnokságon

Az adai Cseh Károly Általános Iskola lánycsapata második helyen végzett az országos iskolabajnokság kézilabdadöntőjében, amelyet a héten rendeztek meg a Kladovo melletti Karataš sportközpontban. A hatcsapatos torna döntőjében az adai lányok 10:9-es arányban maradtak alul az umčari iskola csapatával szemben, de akár meg is nyerhették volna a mérkőzést. Az adai csapat Sípos Oszkár és Kiss Sándor tornatanárok irányításával vett részt az országos iskolabajnokság döntőjében, miután továbbjutott a községi, a körzeti és a körzetek közötti versenyről is.

Az adai lányok Maksó Éva igazgatóval és Sípos Oszkárral

Az adai lányok Maksó Éva igazgatóval és Sípos Oszkárral

– Nagyon jó mérkőzések zajlottak a tornán, különösen a döntő volt kiváló, amelyben sajnálattal 10:9-es eredménnyel alulmaradtunk. Viszont nagyon jól teljesítettek a lányok, voltak apróbb hibák, amelyek most nem fértek bele, és ez lett a végeredmény. Köszönetet szeretnék mondani az edzőknek, akik a Halász József Női Kézilabdaklubban felkészítették a gyerekeket! Az elvégzett munka nagy része az ő érdemük, és természetesen a lányoké, akik mindent beleadtak, hogy minél jobb eredményt érjenek el az iskolabajnokságban – közölte Sípos Oszkár, aki nagy sikernek tartja az országos második helyezést.
A csapat tagjai: Sípos Kata, Csáki Viola, Ana Maluckov, Bojana Čurčić, Csáki Boglárka, Tijana Matić, Bónis Leona, Nagy Léda, Simon Maja, Milana Mrkšić, Neda Karanjac, Nagy Petra.