2024. április 16., kedd
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Atlético vagy Real Madrid?

Számos érdekes párharcot követhetett csütörtökön este a futballszerető közönség, hiszen amellett, hogy Angliában pótolták az MU–Liverpool rangadót, volt még német kupadöntő is, a Real Madrid pedig folytatta küzdelmét a spanyol bajnoksági címért. De haladjunk csak szépen sorban! Hiába szerzett már hamar vezetést a Manchester United, Jürgen Klopp gárdája gyorsan fordított, sőt, az állás 3:1 is volt. A Vörös Ördögök visszajöttek a meccsbe, amely végig kiélezett maradt, de a hajrában Szalah beállította a 4:2-es végeredményt.

A német kupadöntő nagyon sima lett. Nagelsmann, úgy tűnik, nem elemezte alaposan a dortmundi Borussia játékát, és nem számított arra, hogy Haalandék lerohanják a lipcseieket. Edin Terzić taktikailag ezúttal egyértelműen felülmúlta a Leipzig fiatal edzőjét, a BVB pedig 4:1-gyel diadalmaskodott.

Spanyolországban a La Ligában szűkült a kör a bajnokesélyeseknél: miután a Barcelona csak 3:3-as döntetlent játszott, az Atlético és a Real Madrid pedig nyert. A királyi habfehérek csütörtökön este a Granada elleni idegenbeli meccsen szereztek rendkívül értékes három pontot. Zidane-ék hátránya az éllovassal szemben két fordulóval a vége előtt két pont…

Angol bajnokság, a 34. forduló elmaradt meccse: Manchester United–Liverpool 2:4. Az élcsoport: Manchester City 80, MU 70, Leicester 66 pont stb. Francia kupa, elődöntő: GFA74–Monaco 1:5, Montpellier–PSG 2:2 (11-esekkel 5:6). Német kupa, döntő: Leipzig–Borussia (D) 1:4. Olasz bajnokság, a 36. forduló: Crotone–Verona 2:1. Az élcsoport: Inter 88, Atalanta és Milan 75 pont stb. Spanyol bajnokság, a 36. forduló: Valladolid–Villarreal 0:2, Eibar–Betis 1:1, Granada–Real Madrid 1:4. Az élcsoport: Atlético 80, Real Madrid 78, Barcelona 76 pont stb.