2024. március 28., csütörtök

Éjféltől nyithatja meg határait Görögország

Az ország határai még mindig nem nyíltak meg, de várhatóan éjfélig ez megtörténik – jelentette a nova.rs hírportál helyszíni tudósítója az Evzonoi határátkelőről, írja a 021.rs hírportál.

Az országba való belépéshez negatív teszt, oltási igazolvány, vagy pedig a koronavírusból való felépülésről szóló bizonylat felmutatása szükséges. Az Evzonoi határátkelőnél hosszú gépkocsisor alakult ki, de többségében makedón állampolgárok várakoznak a belépésre.

A tudósító azt is elmondta, hogy a szerb állampolgárok csak akkor várhatóak a határra, amikor hivatalosan is bejelentik a határok megnyitását, amely éjfél körül várható.

Milena Petković, az Eurotours idegenforgalmi ügynökségtől azt nyilatkozta, hogy az este folyamán indul el az első autóbuszuk Görögországba.

A belépéshez mindenekelőtt egy oltási igazolásra van szükség, ez a bizonylat két hétnél régebbi kell legyen, aki pedig nem szeretné felvenni az oltást, annak PCR tesztet kell elvégeznie. Azok pedig, akik már felépültek a betegségből a határt csak az erről szóló bizonylattal léphetik át – mondta Petković.

Hozzátette, hogy Görögországban hasonló a helyzet, mint Szerbiában.

Az országban már május 3-án kinyitották az éttermeket és a kávézókat, fedett helyiségben pedig kötelező a védőmaszk viselése. Nincs mozgáskorlátozást előíró rendelet, az új rendelet meghozatala pedig éjfélre várható. A turisták szabadon mozoghatnak a tartózkodási helyükön, valamint a települések között is – magyarázta Petković.