2024. március 28., csütörtök

Kihallgatások a Palma-afférban

Az ügy akár a szervezett bűnözés elleni ügyészség hatáskörébe is kerülhet

Marinika Tepić, a Szabadság és Igazságosság Pártjának alelnöke pénteken második alkalommal tett tanúvallomást a Dragan Marković Palma jagodinai politikussal és parlamenti képviselővel összefüggésbe hozott bűncselekmények kapcsán. A jagodinai rendőrség után ezúttal a Kraljevói Felső Ügyészséggel osztotta meg a vélt bűncselekményekkel kapcsolatos értesüléseit. A sajtónak nyilatkozva Tepić elmondta: az ügyésznő rendkívül érdeklődőnek bizonyult és ígéretet tett arra, hogy minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy az ügy a belgrádi szervezett bűnözés elleni ügyészség hatáskörébe kerüljön, mivel értékelése szerint ez valóban összefüggésbe hozható a szervezett bűnözéssel. Ha ez megtörténik, a tanúk és az áldozatok védelme maximális szintű lehetne, tette hozzá Marinika Tepić.
– Az ügyésznő megértőnek bizonyult annak tekintetében, hogy bizonyos áldozatok és szemtanúk kilétét egyelőre nem kívánom felfedni. Azzal kapcsolatban is egyetértett, hogy valóban megkérdőjelezhető, hogy a tanúk többségét eddig a jagodinai rendőrség hallgatta meg. Jegyzőkönyvezték, hogy a jagodinai áldozatok és szemtanúk nem óhajtják magukat veszélynek kitenni. A jagodinai rendőrség évek óta tudja, hogy mi történik a városban, ám semmit nem tett – fogalmazott Marinika Tepić.
Dragan Marković Palma csütörtök esti közleményében erősítette meg, hogy a jagodinai rendőrség kihallgatta kerítés bűntette miatt és egyéb, szexuális jellegű bűncselekmények kapcsán, ám nem pontosított azzal kapcsolatban, hogy – mint korábban – ezúttal is saját indíttatásból kereste-e fel a hatóságokat, vagy beidézték. Közleményében Dragan Marković megismételte, hogy egyetlen vele kapcsolatos állítás sem felel meg a valóságnak, szerinte politikai ármánykodás áldozata.