2024. április 25., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A Barcelona tett egy lépést hátra

Hiába vezetett 2:0-ra, majd 3:2-re a Barcelona kedd este a Levante ellen, a végeredmény 3:3-as döntetlent lett. A pontosztozkodás a gránátvörös-kékek szempontjából azt jelenti, hogy nem tudtak élre állni a tabellán, s ha az Atlético és a Real Madrid megnyeri saját meccsét a hétközi fordulóban, úgy a katalánok valószínűleg kiszálltak a bajnoki versenyfutásból. A Levante az egy ponttal biztosította bennmaradását az élvonalban. A kiesési rangadón az Alavés idegenben 2:0-ra verte az Elchét, így előbbi fellélegezhet, utóbbi pedig igazán elkezdhet aggódni jövőjével kapcsolatban.

Angliában a Manchester United tartalékosan állt fel a Leicester ellen. A Vörös Ördögök hazai pályán 2:1-re kikaptak a Rókáktól, ez az eredmény pedig valószínűsíti, hogy a címvédő Liverpool jövőre csak az Európa-ligában indulhat. A Serie A-ban a Napoli kiütéses, 5:1-es diadalt aratott az Udinese ellen: a nápolyi kékek már a másodikak a tabellán, a rivális Juventusnak pedig egyre nehezebb dolga lesz megszerezni a BL-t érő negyedik helyet, hiszen már az Atalanta és a Milan is három pont előnnyel bír az Öreg Hölgy előtt.

Portugáliában 19 év szünet után nyerte meg újra a bajnokságot a Sporting, amelynek szurkolói az önfeledt ünneplés közben összecsaptak a rendőrökkel. A lisszaboni együttes a Boavista kedd esti 1:0-s legyőzésével biztosította be a diadalát, ezzel 19. bajnoki címét ünnepelheti, és megszakította a két nagy rivális, a Benfica és a Porto csaknem két évtizede tartó uralkodását. Ruben Amorim vezetőedző tanítványai ráadásul még mindig veretlenek a mostani kiírásban, melyből két forduló van hátra, a nyolcpontos lemaradással második Porto ugyanakkor már nem érheti utol őket.

Hollandiából is érkeztek érdekes hírek, mégpedig az, hogy a következő idénytől engedélyezik a vegyes csapatokat az amatőr bajnokságokban. „Ez történelmi pillanat az amatőr futball számára világszerte. A KNVB tudatos választása a sokszínűség és az egyenlőség” – mondta Jan Dirk van der Zee, a holland szövetség amatőr futballért felelős igazgatója a döntés után. Az eddigi tesztidőszakban – amely a járvány miatt néhány mérkőzésből állt csupán – a nők az ifjúsági csapatokban, illetve a felnőtt klubok tartalékcsapataiban léphettek pályára, de a következő idényben a Holland Kupában elméletileg az Ajax, a PSV vagy a Feyenoord ellen is játszhatnak...