2021. június 22., kedd

Felhívás a 24. Kőketáncon való részvételre

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya egy év kihagyás után, huszonnegyedik alkalommal hirdeti meg az általános iskolások énekes népi játék- és néptáncvetélkedőjét.
A jelentkezők a következő kategóriákban és korcsoportokban versenyezhetnek: énekes népi gyermekjáték – nagycsoportos óvodások, alsósok, néptánc – alsósok, felsősök, népszokások – mindhárom korcsoport és lehet vegyes is. A vegyes és felsős korcsoportokban a fellépők tíz százalékánál (!) ne legyen több a középiskolás tag.
Szóló kategória nincs a vetélkedőn.
A fellépők legfeljebb 5 perces műsort adhatnak elő. A csoportok létszáma nem haladhatja meg a 30-at. A kisérőzenekarok életkora nem számít, élő zenei kíséret, vagy a csoport önálló éneke jön számításba. Egyénileg, csoportosan, iskolánként vagy művelődési egyesület által lehet benevezni. A jelenlegi járványhelyzet függvényében a vetélkedőt 2021. június 26-án, szombaton tartanánk Törökbecsén, szabadtéren, a Tisza-parton.
A versenyt szakzsűri értékeli és véleményezi, amely a jelen helyzetben inkább szakmai konzultáció lesz a csoportvezetőkkel. A jelentkezési határidő 2021. június 5.
Ettől az évtől kezdve Google-űrlap formájában várjuk a benevezéseket. Az űrlap a következő linken elérhető: https://forms.gle/jMFuof6kQQwAJPeA8
Kizárólag abban az esetben, ha probléma merülne fel az űrlappal, a jelentkezést a következő címre várjuk, elektronikus levélben: koketanc20@gmail.com (Probléma esetén tehát, a levél tárgya: KŐKETÁNC_Település_ (például: KŐKETÁNC_Mohol_) valamint a következő adatokat kérjük e-mailben: a csoport neve, az iskola vagy művelődési egyesület neve, lakcím, irányítószám, telefon, felkészítő pedagógus, művészeti vezető, koreográfus, a csoport létszáma, a zenekar létszáma, kísérő hangszerek, az összeállítás címe, a műsor ideje, kategória, korcsoport.)
Amennyiben az űrlapot sikerült megfelelően kitölteni, NEM kell e-mailben is elküldeni a jelentkezést!
Bővebb tájékoztatást a 064-81-95-216-es mobiltelefonszámon kaphatnak Szabó Gabriellánál – áll a felhívásban.