2024. április 20., szombat

Vučić: Az átlagfizetés jövőre eléri a 600 eurót

Aleksandar Vučić elnök kijelentette, hogy a szerbiai átlagfizetés a következő év januárjától 600 euró lesz – írja a 021.rs hírportál.

Elmondása szerint az IMF 5 százalékos gazdasági növekedést jósolt Szerbia számára.

A Nemzetközi Valutaalap megváltoztatta az eddigi Szerbiára vonatkozó kimutatásait. Ezek szerint az idei gazdasági növekedés öt helyett hat százalékot mutat – jelentette ki Vučić.

Kihangsúlyozta, hogy az IMF számítasai szerint Szerbia adóssága, a hadseregbe és más intézményekbe történő nagyméretű beruházások ellenére is, nem fogja meghaladni a GDP 60,3 százalékát, majd ezt követően csökkenni fog, amelyet fantasztikus jóslatnak nevezett az elnök.

Szavai szerint a kimutatások megváltoztatása is azt mutatja, hogy Szerbia kiválóan fejlődik és növekszik, továbbá kiemelte, hogy szükséges az oltakozás is, hogy a gazdaság még inkább előrehaladjon, és minél több beruházót hozzon az országba.

Az elnök azt is kiemelte, hogy az egészségügy egyre inkább a gazdaság egyik fő oszlopává válik és megismételte felszólítását, hogy a polgárok vegyék fel az oltást annak érdekében is, hogy megteremtődjenek az ipar munkájának és gazdasági növekedésnek a feltételei.