2024. április 20., szombat
ZOMBOR

Megdrágult a helyi lap

Kellemetlen meglepetést érte a Somborske novine olvasóit, akiknek a lap vásárlására kikészített 40 dinárhoz péntek reggel még hozzá kellett tenniük 10 dinárt. A helyi hetilap ugyanis május hetedikétől megdrágult. A lap eddig 40 dinárba került, ára 2010. október 8-ától tegnapig nem változott. Időközben megdrágult a papír, emelkedett a nyomdaköltség, a lap kiszállítása, így érthető az emelés, a hűséges olvasók bizonyára a továbbiakban is megveszik a lapot.

Azt nem tudni, hány példányban kel el a „városi” újság, és hányan olvassák az eladott példányokat. Abból ítélve, hogy a múlt heti lapszámban megírták, hogy május 4-ei munkaszüneti nap, és nem szállítják el a szemetet, kevesen, vagy nem kellő figyelemmel olvashatták, mert szinte minden ház elé kihúzták a kukát. Van ahol a háztartási szemét megvárta az eheti elszállítást.

Ez persze nincsen rendjén, a várost takarítani kellene munkaszüneti napokon is, de ahhoz szabadnapot kellene biztosítani, vagy magasabb bért adni a dolgozóknak. Az ára úgyis ott lesz a havi számlán, mintha kiürítették volna a kukákat.