2024. április 20., szombat
ZOMBOR

Rengeteg szemetet takarítottak össze

A Tisztaság hónapja elnevezésű városi lomtalanítási akció során március 22-e és április 27-e között összesen 9335 köbméter hulladékot távolított el a köztisztasági vállalat a város utcáiról. Tetemes mennyiségű szeméttől szabadultak meg a polgárok, de tavaly még ennél is több, 9653 köbméter hulladékot dobtak ki.

Az akció az előre meghirdetett menetrend szerint zajlott, mindössze egyetlen napot csúszott a nagytakarítás. A lomtalanítás sikeréhez nagyban hozzájárultak a rendszerető polgárok, akik tiszteletben tartották a lomtalanítás szabályait, hogy mit lehet kidobni, hogyan kell elhelyezni a hulladékot, és mikor kell azt az utcára készíteni.

A köztisztaságiak egyedül az Újszelencse helyi közösségben tapasztaltak problémát, az ott lakók nemcsak a kijelölt napon, hanem az akció teljes ideje alatt folyamatosan kidobálták a darabos hulladékot. Ez viszont nem lepte meg a Čistoća kommunális közvállalatot, ugyanis Újszelencsén a teljes naptári évben külön erőfeszítéssel kell elhordaniuk a kukák mellé dobált bútordarabokat, meg építkezési törmeléket.

A lomtalanítás alatt a város 350 utcájából hordták el ingyenesen a szemetet, és számolták fel az illegális szeméttelepeket.