2024. április 20., szombat

Hamarosan négy hídja lesz Újvidéknek

Újvidék egyre közelebb kerül a negyedik híd kiépítéséhez. A Városházán megtartott találkozón bemutattak néhány technikai és vizuális megoldást a jövőbeli hídról, amelynek kiépítése a tervezettnél korábban elkezdődhet.

Miloš Vučević, a város polgármestere elmondta, hogy komoly munka vár rájuk. Hozzátette, hogy a munkát végző kínai céggel az a legfőbb céljuk, hogy ez a híd úgy nézzen ki, hogy akár az újvidéki képeslapokra is kerülhet.

Ahogyan a polgármester elmondta, az új hidat a lakosok nevezhetik majd el.

– Egy kis időre van még szükségünk, hogy a Műszaki Tudományi Kar szakembereivel kinyilvánítsuk a véleményünket az építészeti megoldásokról, majd sietve folytatjuk az előkészítő munkát, hogy az építkezés akár már az év vége előtt elkezdődhessen – mondta Vučević.

Tomislav Momirović elmondta, hogy nagyon hálás a kínai partnereknek, majd hozzátette, hogy Szerbia Kormánya egy modern hídra számít. Úgy véli, hogy ezzel a beruházással, és a többi másikkal, amelyek jelenleg Újvidéken és környéken folynak, van mit látnia egy idelátogató turistának. Hozzátette, hogy az elkerülő út kiépítésével valamint a híddal a Duna felett jelentősen csökkenthetik a forgalmat a városon belül, de ez az egész régiónak jelentős, hiszen a negyedik híd csatlakozik a Tarcal-hegyi folyosóhoz, amelynek a kiépítése hamarosan elkezdődik.