2024. április 19., péntek

Súlyosbodó vádak

Marinika Tepić szerint a hatóságok csaknem egy éve a bizonyítékok birtokában vannak

Marinika Tepić, a Szabadság és Igazságosság pártjának alelnöke tegnapi sajtótájékoztatóján újabb értesüléseket és fejleményeket osztott meg a közvéleménnyel a Dragan Marković Palma köztársasági parlamenti képviselő és az Egységes Szerbia elnökével összefüggésbe hozható állítólagos bűncselekményekkel kapcsolatban. Megerősítette, hogy habár a jagodinai rendőrséggel már megosztotta az üggyel kapcsolatos értesüléseit, a kraljevói Felső Ügyészségtől is idézést kapott, ennek holnap kell eleget tennie.
Közölte továbbá, hogy kedden Belgrádban az ügyészség meghallgatta az egyik tanút, akinek a 2010 és a 2015 közötti időszakban elkövetett, Palmával összefüggésbe hozható állítólagos bűncselekmények ügyében vannak értesülései. Az ügyben az egyik tanú hétfőn bűnvádi feljelentést is tett Dragan Marković ellen, „mivel az felhatalmazás nélkül és a törvénnyel ellenben nyilvánosságra hozta kilétét" – emelte ki Tepić, mondván, az ügyészségnek hivatalból kellene eljárnia, valamint megakadályoznia, hogy Marković folytassa a tanúk és az érintettek megfélemlítését.
– Azt a kérdést is fontosnak tartom, hogy az ügyészség megkapta-e a Palma egyik legközelebbi munkatársának a mobiltelefonján található fényképeket. A mobiltelefont a rendőrség a tavaly júniusban megtartott választások napján foglalta le, egy letartóztatás alkalmával. A fényképeken meztelen kiskorú lányok láthatók. Ezek a lányok Palma legközelebbi munkatársainak a gyermekei, akik mind fontos tisztségeket töltenek be Jagodinában. Az említett telefonértesüléseim szerint hónapok óta Belgrádban van, a Belügyminisztériumban. Felmerül a kérdés, vajon mi történt a fényképekkel, azaz a Jagodinában tartott bulikkal, valamint az azokat követő eseményekkel kapcsolatos bizonyítékokkal. Ha az illetékes szervek ezek okán nem tették meg a szükséges lépéseket, akkor miért nem? Vajon ezek a fényképek zsarolás vagy politikai üzérkedés eszközeként szolgálnak? – sorolta kérdéseit Marinika Tepić, hozzátéve, hogy minderről a Palmához közel álló személyektől értesült.