2024. április 20., szombat

Vulin: Növeljük a biztonságot a folyókon

Aleksandar Vulin belügyminiszter kijelentette, hogy az állam kész visszatérni a folyókra és megemelni a biztonság szintjét, miközben erőteljes harcot vív a bűnözés minden formája ellen, különösen a járulékos termékek csempészése terén – írja a Vajdasági RTV.

A miniszter, aki ma szemlét tartott a csendőrség búváregységeinek gyakorlatán, kihangsúlyozta, hogy a folyókon a rendőrség határozottan fellép a törvénytelenségek minden formájával szemben.

Elmondása szerint a csendőrség búvárainak professzionalitása biztosítja a folyók és a partmenti területek biztonságát.

Öröm számomra, hogy készülődtök, gyakoroltok és az is biztos, hogy mindez, amit ma bemutattatok nemcsak egyetlen gyakorlat és egy felkészülés eredménye. Ezért dolgozni kell, és a munka eredményt hoz – mondta Vulin.

Elmondta, hogy Szerbia ezekre a férfiakra számít, amikor nehéz helyzetben van, mivel rendkívül összetett feladatokat látnak el a víz alatt és felett is. Bejelentette, hogy az állam anyagilag is támogatni fogja a felszerelések beszerzését és a kiképzésüket is, mert semmi sem drága, ami a rendőrség életét és egészségét szolgálja.

A csendőrség búváregységeinek tagjai taktikai-bemutató gyakorlatokat végeztek el, melynek során megmutatták képességeiket az emberek vízből való mentésére, helikopteres egységek segítségével, valamint úszójárműre való betörésre és a bűnözők leküzdésére is.