2024. március 29., péntek
ZOMBOR

Csúszik az építkezés a közkórházban

A Dr. Radivoj Simonović Közkórháznak új épülettel kellene gazdagodnia, de ebből mindmáig semmi nem teljesült. A tervdokumentáció kidolgozását 2019 derekán kezdeményezte az intézmény, és az új épület a kórház teljes körű felújításának első szakasza lenne.

Aleksandar Vučić kampánykörútjának zombori állomásán, 2019. június 29-én be is jelentette, hogy az állam 20 millió eurót ruház be a közkórház megújításába, és hogy a szükséges pénz rendelkezésre áll.

Később a kórház vezetősége médiakampány során adta hírül a teljes körű rekonstrukciót, tavaly májusban pedig városszerte óriásplakátokat helyezett ki az új épülettömb látványtervével, és azzal a felirattal, hogy Zombor új kórházat kap.

Ekkor dr. Dragan Ristović, a közkórház megbízott igazgatója közölte, hogy az építkezés 2020 végéig elkezdődik, előbb lerombolják a jelenlegi tüdőosztályt, majd fölépítik az új épületszárnyat. A terv szerint az építkezést követően elkezdődik a rekonstrukció második szakasza, amely során teljes egészében rekonstruálják az 1987-ben épített sebészeti épülettömböt.

Az igazgató bejelentésétől egy, az államelnök ígéretének elhangzásától két év telt el, a közkórház területén semmi újdonság nincsen, kivéve annyi, hogy az egykori cukorbeteg-tanácsadó helyén Covid-osztály működik.

Az építkezés csúszásáról, a tervezett beruházás sorsáról mindmáig senki sem nyilatkozott.