2024. április 24., szerda
A KORTÁRS GALÉRIÁBAN

Ingyenes előadások, műhelymunka, performance

Az idén hetedik alkalommal kerül sor a Muzeji za 10 elnevezésű rendezvényre, amelyet május 12-e és 18-a között szerveznek meg. Ennek keretében tartják meg a Nemzetközi Múzeumok Napját, az Európai Múzeumok Éjszakáját és a Szerbiai Múzeumok Hetét is. Minden programra a belépés ingyenes. Az eseményt Szerbia ötven településén, több mint 90 múzeumban és kulturális intézményben fogják megrendezni, köztük a szabadkai Kortárs Galériában, amelyben a következő eseményekre kerül sor:

Szerdán 18 órától Aleksandar Botić művésszel beszélget Nela Tonković kurátor.

Csütörtökön 17 órától műhelymunkát szerveznek gyermekek részére A műemlékvédelem kisiskolája: Raichle-palota címmel. A foglalkozást Neda Džamić, a szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézet művészettörténésze és Jasmina Jovančić Vidaković múzeumpedagógus, a Galéria kurátora vezetik.

Pénteken 18 órától a Honnan, hová? – Migráció a kortárs művészetben című előadáson vehetnek részt az érdeklődők, melynek előadója Kucor Tamara művészettörténész, a Galéria kurátora.

Szombaton a Kortárs Kulturális és Művészeti Központban 17 órától Meeting Point performance-ot szerveznek, melynek résztvevői a központ tagjai és a közönség. Ugyanott 18 órától egy fórum keretében bemutatják a központot A kultúra decentralizációja és a közönség fejlesztése címmel.

Május 18-án 18 órai kezdettel a Nemzetközi Múzeumi Nap alkalmából Miért szükséges és mire szolgál? című előadást tartanak, melynek előadója Nela Tonković művészettörténész, a Galéria kurátora.