2024. április 23., kedd
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A La Ligában a helyzet változatlan

Még egy fikcióban is nehéz olyan forgatókönyvet írni, mint ami a valóságban történik a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hajrájában. Azt követően, hogy szombaton délután az Atlético és a Barcelona 0:0-s döntetlent játszott, minden döntés a Real Madrid kezében összpontosult. Vasárnap este a forduló rangadóján aztán a Sevilla alaposan megnehezítette Zidane legénységének dolgát: az andalúziaiak kétszer is vezettek a királyi habfehérek ellen, de Kroos 94. percben ellőtt labdája addig pattogott a vendégek kapuja előtt, hogy végül a hálóban kötött ki, ezzel kialakult a 2:2-es végeredmény. A La Ligában tehát változatlan a helyzet: még három meccs van hátra a bajnokságból, az élen az Atléti, mögötte két ponttal lemaradva a Real Madrid és a Barcelona.

Olaszországban a Milan lesöpörte a pályáról a Juventust. A Rossoneri 3:0-s győzelmével feljött a harmadik helyre, míg az Öreg Hölgy pillanatnyilag csak az ötödik. A torinóiaknak az utolsó fordulóig küzdeniük kell, hogy megszerezzék a BL-t érő negyedik pozíciót.

A Ligue 1-ben (tegnapi számunkban véletlenül az előző forduló táblázatát hoztuk le…) a PSG csak 1:1-es döntetlent ért el a Rennes vendégeként, így a párizsiaknak már három pont a hátránya a listavezető Lille-lel szemben.

Angol bajnokság, a 35. forduló: West Ham–Everton 0:1, Arsenal–West Bromwich 3:1. Az élcsoport: Manchester City 80, Manchester United 70, Chelsea 64 pont stb. Francia bajnokság, a 36. forduló: Reims–Monaco 0:1, Rennes–PSG 1:1. Az élcsoport: Lille 79, PSG 76, Monaco 74 pont stb. Német bajnokság, a 32. forduló: Frankfurt–Mainz 1:1, Hertha–Bielefeld 0:0. Az élcsoport: Bayern 74, Leipzig 64, Wolfsburg 60 pont stb. Olasz bajnokság, a 35. forduló: Roma–Crotone 5:0, Juventus–Milan 0:3. Az élcsoport: Inter 85, Atalanta és Milan 72, Napoli 70 pont stb. Spanyol bajnokság, a 35. forduló: Valencia–Valladolid 3:0, Villarreal–Celta 2:4, Real Madrid–Sevilla 2:2. Az élcsoport: Atlético 77, Real Madrid és Barcelona 75 pont stb.